Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.08.2017 18:15:18
Deli članek:

12-letnik čara v mladinski bundesligi, vprašanja o starosti pa so skoraj samoumevna (video)

vszi

Borussia Dortmund je kot kaže odkrila novega velikega talenta. Toda z njim se seveda pojavljajo številna vprašanja.

Mladenič z imenom Youssoufa Moukoko šteje namreč zgolj 12 let, ta konec tedna pa je debitiral za dortmundsko Borussio do 17. leta starosti. 

facebook

Ne da je debitiral, mladenič je bil najboljši igralec na zelenici, zabil pa je dva gola ob zmagi s 3:0 proti Unterrathu. 

Pri Borussii so prepričani, da imajo v svojih vrstah velikega talenta, nemška nogometna zveza pa je že navezala stik z njegovo družino.

Seveda se pri temnopoltih 'prišlekih' iz Afrike pojavljajo številna vprašanja o dejanski starosti, kar je oče takoj razjasnil. "Takoj po njegovem rojstvu sem ga prijavil na nemškem konzulatu v Yaoundeju. Imamo veljaven rojstni list, ki so nam ga tam izdali," je dejal oče Joseph. 

twitter

Ob tem velja poudariti, da je mati Youssoufe stara zgolj 28 let, s čimer je starost mladeniča rojenega 20. novembra 2004, najbrž pristna.

Za zdaj od mladeniča nimamo veliko videomateriala, se je pa na spletu znašel posnetek dvoboja proti Arsenalu, kjer je mladenič predstavil svoje razkošno znanje med nekaj let starejšimi dečki.