Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

NU
NU
0 17.05.2017 22:35:34

Pod Kalvarijo klavrno

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so se tudi v dvoboju s Celjani predstavili slabi podobi in še drugič zapored izgubili.

Novi državni prvaki so doživeli drugi zaporedni poraz. V zadnji tekmi 34. kroga državnega prvenstva so pred domačim občinstvom klonili proti Celju. Tekmeci iz knežjega mesta so povsem zasluženo odnesli vse tri točke. Trener prvakov Darko Milanič je ponudil priložnost nekaterim igralcem, ki skozi sezono niso dobili veliko priložnosti, ti pa znova niso upravičili zaupanja. Na tribunah stadiona v Ljudskem vrtu je bilo najmanj gledalcev v tej sezoni, po tekmi so domače igralce »nagradili« z žvižgi.

Prvi polčas je ponudil izenačeno igro z malo priložnostmi. Vratarja nista imela pravega dela, saj resnega strela na gol ni bilo. Šele v 37. minuti so Mariborčani resneje ogrozili gostujoča vrata. Marcos Tavares je z leve strani podal v kazenski prostor, Dino Hotić pa je s 15 metrov streljal mimo leve vratnice. Ob izteku prvega polčasa je Tavares poskusil s strelom z glavo, Matjaž Rozman pa je žogo odbil v kot.

ahmedi cvek dw
Drago Wernig - TAKA
Tudi v nadaljevanju so gledalci videli malo dobrega nogometa. V 52. minuti se je Goran Cvijanović odločil za strel z 20 metrov, žoga pa je zletela čez vrata. Mariborčanom se je pomanjkanje pobude maščevalo v 57. minuti, ko so Celjani izvedli obetaven napad. Elvedin Džinić je z desne strani podal Lovru Cveku, ki je z 18 metrov sprožil strel in zadel desni kot vrat vratarja Marka Obradovića.

Gostitelji so hiteli po izenačenje, toda napadi in streli proti gostujočim vratom niso bili natančni in nevarni. Celjani so zmago potrdili v 84. minuti, ko je Matej Podlogar streljal z glavo, žoga je zadela desno vratnico in se odbila v Adisa Hodžića, ki jo je nesrečno poslal v lastno mrežo.

Maribor – Celje 0:2 (0:0)

Maribor - Stadion v Ljudskem vrtu. 1200 gledalcev. Glavni sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana).

Strelca: 0:1 Cvek (57), 0:2 Hodžić (84, avtogol).

Maribor: Obradović, Hodžić, Rajčević, Šuler, Viler, Hotić, Pihler (od 74. Novaković), Vujčić (od 61. Ogrinec), Ahmedi (od 62. Bajde), Tavares, Zahović.

Celje: Rozman, Brecl, Džinić, Travner, Vidmajer, Cvek, Cvijanović (od 90. Klemenčič), Pungaršek (od 79. Pišek), Podlogar, Požeg Vancaš, Volaš (od 90. Lupeta).

Rumeni kartoni: Tavares; Požeg Vancaš, Džinić, Volaš.

Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike