Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb, jz
jb, jz
08.04.2017 08:17:34
Deli članek:

Celjska nogometna bitka za prevlado: Še vedno sem predsednik. Ne, nisi!

Arsen Perić

Pri celjskem nogometnem prvoligašu so zadnji dnevi vse prej kot mirni.

Kaj se dogaja v Celju? Tik pred pomembno tekmo z Olimpijo je včeraj v Areni Petrol vnovič završalo, tudi tokrat zaradi dogajanja v zakulisju oziroma bolje rečeno v vodstvu kluba.

Na vprašanje v uvodu članka bi v tem trenutku najlažje odgovorili z naslednjimi besedami: očitno nekaj čudnega. Iz kluba je v zvezi z zadnjo skupščino NK Celje, na kateri so razrešili predsednika Stevana Đorđevića in mu podelili le še vlogo častnega predsednika, v preteklih dneh prišlo nekaj nenavadnih, dejansko čudnih informacij. Toda čeprav smo dobili nekaj sramežljivih namigov, ki so govorili o tem, da je morda prišlo do kakšnih nepravilnosti, smo iz celjskega kluba nato prejeli odgovor, da so bili na rednem zboru članov sprejeti letno poročilo za leto 2016, načrt za leto 2017 in tudi spremembe v temeljnem aktu društva. "Na rednem zboru je bilo tudi potrjeno, da dr. Stevan Đorđević, ki je nesebično opravljal odlično delo za klub, postane častni predsednik kluba," so sporočili iz Celja.

Zdelo se je torej, da je vse v najlepšem redu, toda včeraj se je kot strela z jasnega oglasil tudi Stevan Đorđević. Kar s klubskega elektronskega naslova in podpisan kot še naprej predsednik kluba je naokrog razposlal vabilo na izredno skupščino NK Celje, to pa utemeljil z naslednjimi besedami: "Na samem zboru je bilo precej nepravilnosti, med katerimi v oči še posebej bode glasovanje o novih članih upravnega odbora. Za slednje so namreč glasovali le štirje člani, devet jih je bilo proti, dva pa sta bila vzdržana. Preostali prisotni člani kluba niso glasovali, predsednik delovnega predsedstva pa jih je brez oklevanja in v nasprotju z vsemi določili prisodil k tistim, ki so glasovali za." Poraja se ključno vprašanje: kako je lahko vse to poslal s klubskega naslova, če sploh ni več predsednik? Smo torej priča bitki za prevlado, za oblast?

"Še vedno sem predsednik kluba," ob tem odločno poudarja Đorđević, ki mu je poslovni direktor NK Celje Zoran Podkoritnik odgovoril: "Častni predsednik kluba Đorđević ne more sklicati izredne skupščine, ker ni več predsednik kluba!"

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24!