Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.04.2017 17:22:57
Deli članek:

Evforija na Reki, vstopnic ni niti na črnem trgu

Reka je v pričakovanju tekme vseh tekem. Jutri ob 19. uri bi si lahko varovanci slovenskega trenerja Matjaža Keka z zmago nad prvim zasledovalcem Dinamom priigrali že težko ulovljivo prednost sedmih točk.

Nogometni klub Rijeka nestrpno čaka na svoj prvi naslov hrvaškega prvaka in vse kaže na to, da je ravno ta sezona tista prava. Jasno je, da je mesto v Kvarnerju pred morda že odločilno tekmo zajela prava vročica. "Ali je na voljo še kakšna vstopnica za tekmo, lahko tudi najdražja. Cena ni problem," pravijo mnogi, ki se v teh dneh obračajo na klub. Tam pa pravijo, da lahko priskrbijo vstopnice za finale lige prvakov in gredo še dlje: "Lahko vam celo uredimo, da bi izvedli začetni udarec na tekmi, ampak po vstopnicah za Dinamo ne sprašujte. Ni jih več!" Vstopnice za jutrišnjo tekmo so zlata vredne, večina pa jih pravi, da pravzaprav nimajo cene.

Rujevica je enostavno edinstvena, saj nima veliko sedežev – le 6000 sedežev. Najbolj zagriženi so se projekta nakupa vstopnic lotili že pred štirinajstimi dnevi. Ko so prečrtali lastnike sezonskih vstopnic in sponzorje, je v prodaji ostalo le še dobrih tisoč vstopnic, kar je seveda precej manj od povpraševanja. Stadion je bil v trenutku razprodan, danes pa vstopnic ni niti na črnem trgu.

Ob standardnih Slovencev, ki pogosto prihajajo na tekme v bližnjo Reko, je bilo tokrat veliko spletnih nakupov iz Avstrije. V kletki za gostujoče navijače bo 350 pripadnikov BBB, na katere bo na poti iz Zagreba v Kvarner pazilo veliko število specialnih policistov in v okolici ter na samem stadionu še 130 redarjev. Dinamovi navijači se bodo zbrali na Grobniku, od tam pa jih bodo z avtobusi prepeljali do Rujevice.