Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 06.04.2017 08:39:19

Matjaž Kek posebej za Ekipo SN: Zamenjavi Elsnerja in Pušnika sta smešni

Grega Wernig
Južne sosede trese nogometna mrzlica, hrvaško prvoligaško prizorišče je v pričakovanju tekme, kakršne ni bilo že dolgo. Zelo dolgo. V sobotnem večeru se bo na Rujevici zgodil derbi vodilnih ekip, Rijeka bo gostila Dinamo

Včeraj je bil za marsikoga povsem običajen dan, a marsikdo je gotovo praznoval tudi obletnico kakšnega dogodka v svojem življenju. Takšnega ali drugačnega. Datum so zaznamovali tudi vsi tisti, ki stiskajo pesti za Matjaža Keka in njegove varovance. Sliši se skoraj neverjetno, toda minilo je natanko leto dni od zadnjega poraza nogometašev Rijeke. Zgodil se je v Koprivnici. Slaven je 5. aprila 2016 na povratni polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja šokiral oziroma ugnal Rečane s kar 3:0 in jih izločil iz boja za lovoriko.

Od takrat do zdaj je Rijeka odigrala 40 tekem; izkupiček je 30 zmag in 10 neodločenih izidov. "Ni slabo, mar ne?" se je nasmejal Matjaž Kek in nato v resnejšem tonu nadaljeval: "Vendar spet mi to nič ne pomaga. To je resda prijetno slišati. Boljše, da se govori o tem, kot da bi se morda o dvajsetih porazih, v tem primeru me bržčas niti ne bi bilo več tukaj. Toda vse to je vendarle preteklost. Pomembno je samo to, kaj se bo dogajalo, kako uspešni bomo v prihodnje. Vse ostalo ne šteje prav veliko, v športu se od stare slave pač ne da živeti, to je popolnoma jasno. Statistika kaj malo pomaga pred prihajajočo preizkušnjo."



Seveda si nismo mogli kaj, da se ne bi vsaj dotaknili slovenske scene, na kateri v zadnjem času buri duhove zlasti dogajanje pri Olimpiji. "Po razvoju dogodkov po zimskem premoru je zame pričakovano, da si je Maribor zagotovil zajetno prednost ..." se je o slovenski sceni razgovoril Kek in v nadaljevanju precej zbodel Olimpijo.

CELOTEN POGOVOR Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: matjaž-kek, rijeka

Članki iz rubrike