sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 04.04.2017 20:59:27

Bojan Prašnikar brez dlake na jeziku: Takole bi se odzval, če bi Mandarić poklical mene ...

Arsen Perić
Nekdanji selektor slovenske reprezentance je podal svoje videnje na dogajanje pri ljubljanski Olimpiji.

Če se malce pošalimo, bo Milanu Mandariću kmalu zmanjkalo trenerjev. Olimpijo bo v sredo vodil še četrti trener v tej sezoni, peklenske naloge se je zdaj lotil Safet Hadžić. Vse to, kar se dogaja v Ljubljani, gre marsikomu še kako v nos, vse prej kot navdušen pa je tudi legendarni Bojan Prašnikar. Nekdanji trener Maribora in tudi Olimpije pravi, da je Mandarićev način vodenja zmajev napačen, hkrati poudarja, da čeprav je vsaka odločitev verjetno storjena v dobri veri, dejansko prinese zgolj naslednjo dozo slabega.


"No, nova menjava trenerja sploh ni več presenečenje. To ni nič šokantnega, saj se takšne zadeve v klubu zdaj dogajajo že nekaj časa. Nekako se vedno išče neke rešitve, ki naj bi bile boljše od prejšnjih, a se na koncu izkaže, da so le slabše. Vse to vpliva na nestabilnost v klubu, hkrati pa tudi za nestabilnost v slovenskem nogometu. Takšni dogodki res niso najbolj prijetni," je za Žurnal24 povedal nekdanji selektor Slovenije.

Na vprašanje, ali bi bil sam pripravljen skleniti sodelovanje z Mandarićem, je Prašnikar odgovoril brez dlake na jeziku: "V tem trenutku vsekakor ne. Sigurno ne. V preteklosti sem bil vezan na Olimpijo in klubu seveda želim izhod iz te krize, ampak v tem trenutku pa res ne bi izpeljal takšne poteze, če bi se ponudila priložnost." Hkrati Prašnikar misli, da bi Mandarić preprosto moral poslovati drugače: "V klubu je prišlo do izjemnih nihanj, čeprav je bila lani vsa reč sorazmerno dobro zastavljena. Marsikaj bi se dalo po nogometni logiki in z njenim upoštevanjem ter z večjo umirjenostjo, narediti precej boljše. Vsaj glede na finančni potencial, ki je prisoten."

Članki iz rubrike