Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2017 19:02:15
Deli članek:

Mariborčani v Beleku: Občasno bomo popazili še na koga (foto)

Drago Wernig - TAKA

Trinajstkratni slovenski prvaki trenirajo v Turčiji.

Po ponedeljkovem prihodu v turško pripravljalno bazo je za Mariborčani prvi pravi delovni dan. Opravili so dva treninga in se spoznali z razmerami, ki so jih tako nestrpno pričakovali. "Pogoje za delo imamo bistveno boljše kot v tem obdobju doma, teren je odličen. Imeli bomo dovolj časa, da se navadimo na naravno podlago in v prihodnjih dneh opravimo vse zadeve. Razmere so čudovite in lahko se uživa v treningu," pravi Darko Milanič.

Drago Wernig - TAKA
Povsem brez preglavic vendarle ne gre. "Valon Ahmedi je še zmeraj poškodovan in aktivnosti ne more opravljati v polnem obsegu. Občasno pa bomo popazili še na koga. Imamo kar nekaj fantov, ki so v preteklosti prestali težje poškodbe, tako da bomo pozorni na njihovo stanje. Da bi vse potekalo brez zapletov, jih bomo kdaj tudi odpočili za kakšen trening ali dan," je pristavil primorski strokovnjak na vijoličasti klopi.

Drago Wernig - TAKA
Tudi igralci so z razmerami zelo zadovoljni. "To so zdaj pravi pogoji za igranje nogometa, v soncu, lepem vremenu. Dobro se počutimo, zavzeto delamo in te priprave bomo izkoristili v več pogledih. Da se med skupnim bivanjem še bolj povežemo kot ekipa in bi z igranjem proti dobrim ekipam bili na visoki ravni že med pripravami,"  je povedal Marwan Kabha.

Drago Wernig - TAKA
V sredo bodo Mariborčani odigrali tudi prvo prijateljsko tekmo na turških tleh, na nasprotni bo Arsenal iz Tule, ki je po prvem delu prvenstva v ruski prvoligaški druščini na predzadnjem mestu na lestvici.

Medtem prestopni rok pod Kalvarijo še naprej poteka zelo mirno, a bržčas ni izključeno, da se bo do konca prestopnega roka (15. februarja) vendarle še kaj spremenilo. Je zgolj naključje, da je športni direktor Zlatko Zahović ostal v štajerski prestolnici, ali morda pripravlja kakšno presenečenje?