902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ro
ro
6 28.01.2017 00:15:54

Vijoličasti odštevajo do Turčije, Ante Šimundža že v Beleku

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji trener Maribora v pripravljalni bazi trinajstkratnih slovenskih prvakov.

Mariborčani bodo z današnjo prijateljsko tekmo proti hrvaškemu drugoligašu iz Velike Gorice sklenili prvi del priprav na nadaljevanje sezone in se po prosti nedelji v ponedeljek odpravili v svojo tradicionalno turško bazo v Beleku. Največja tamkajšnja dragocenost bo kakopak spoznanje, da bodo lahko varovanci Darka Milaniča vseskozi vadili na naravni travnati površini, hkrati je na tamkajšnjih kakovostnih igriščih predvidenih kar nekaj preizkušenj proti zelo močnim nasprotnikom.

hotic dw
Drago Wernig - TAKA
"O dozdajšnjem obdobju lahko rečem, da je zelo uspešno. Vse nam gre po načrtu. Dobro treniramo in to pokažemo tudi v igri, ko je čas za tekme. Ves čas nas spremlja pozitivno ozračje v slačilnici, med seboj se dobro razumemo, tako da kljub povečanim obremenitvam in neprijetnostim z vremenom lažje prestajamo obveznosti, ki jih imamo," pravi Dino Hotić, ki odhoda v Turčijo veseli tudi zaradi zime, ki še kar kaže zobe: "Moramo pobegniti na lepše, saj so razmere res vse prej kot prijetne. V turški bazi nas sicer čaka trdo delo, vendar bomo imeli boljše razmere. Vreme nam bo bolj prizanašalo, komaj pa že čakamo naravno travo. Čeprav sem iz mlajših selekcij vajen umetne trave, je zaradi zime podlaga v tem obdobju neprimerno trša in je treba upoštevati tudi to. Pri igranju, teku, ustavljanju."

Medtem ko v Ljudskem vrtu odštevajo ure do selitve v Turčijo, pa se v teh dneh v Beleku že mudi nekdanji trener Maribora. Ante Šimundža spremlja treninge številnih ekip in prijateljske dvoboje. Si morda že ogleduje tudi svoj novi klub? Po naših informacijah vsaj za zdaj še ne, ampak se je na turško riviero odpravil z namenom nabiranja novih znanj.

Članki iz rubrike