Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30.12.2016 07:51:51
Deli članek:

Nekdanji zvezdnik Maribora na novi poti. Kakšna bo nadaljnja usoda Agima Ibraimija?

Drago Wernig - TAKA

Nekdanji zvezdnik Maribora v pričakovanju novega kluba.

V dresu Maribora je odigral 168 tekem in dosegel 42 golov, bil je eden od ljubljencev navijačev, toda po znameniti aprilski SMS-aferi, ki je imela izjemne razsežnosti in močno zamajala temelje Ljudskega vrta, se je Agim Ibraimi poslovil od vijoličastih. Poti nazaj ni bilo več, na nadaljnje sodelovanje s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem ni bil več pripravljen, nove izzive in zaslužek je našel v Kazahstanu.

Poleti je okrepil Astano, podpisal je triletno pogodbo, ki naj bi mu navrgla nekaj več kot dva milijona evrov, toda zdaj ni več prebivalec kazahstanske prestolnice. Vodilni možje kluba, ki je pred letom in pol uničil mariborske evropske sanje, in makedonski reprezentant so se namreč pred dnevi dogovorili za prekinitev sodelovanja.

"Agim Ibraimi je igralec z izjemnimi tehničnimi sposobnostmi in se je dobro vklopil v naš slog igre. Postal je pomemben člen ekipe, toda imel je veliko težav s poškodbami, zato se je strokovni štab v dogovoru z vodstvom kluba odločil z njim prekiniti pogodbo. Zahvaljujemo se mu za prispevek, ki ga je dal moštvu, na njegovo profesionalnost nismo imeli niti najmanjše pripombe. V nadaljevanju kariere mu želimo obilo zdravja in uspehov," je sporočil generalni direktor Astane Sajan Kamicanov.

Kje bo Agim Ibraimi nadaljeval svojo nogometno pot, ostaja negotovo, makedonski mediji pa poročajo, da bi se lahko v boj vmešala tudi tamkajšnja Škendija, ki ga je v svoje vrste vabila že pred prestopom v Kazahstan in mu menda ponujala 500 tisoč evrov za sezono.