dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

soraja vučelić Svet24.si

FOTO: Soraja z novim priimkom, novo torbico in ...

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

koronavirus, zdravstvo, covid-19, bolnišnica-ms Svet24.si

Posledice možne tudi po tistem, ko prebolimo ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

anabel Odkrito.si

Slovenska pevka zbolela za Covid-19

Indira Ekić Njena.si

Indira Ekić pokazala realno sliko svojih oblin

ro
ro
1 28.12.2016 17:12:22

Saj ni res, pa je! Nov zasuk v prisilni poravnavi koprskega prvoligaša

Grega Wernig
Prisilna poravnava koprskega prvoligaša je dobila novo razsežnost. Oziroma se je vrnila na začetek. Tako je odločilo Višje sodišče v Ljubljani in zadevo vrnilo v ponovno obravnavo okrožnemu sodišču, ki mora zdaj sprejeti odločitev, ali bo začelo postopek prisilne poravnave na predlog FC Koper.

Verjeli ali ne, se je v prisilni poravnavi koprskega prvoligaša začela povsem nova zgodba. Višje sodišče v Ljubljani je namreč ugodilo pritožbi upnika Interdata, d. o. o., da je okrožno sodišče sklep o zavrnitvi poravnave izdalo prehitro. FC Koper jo je namreč predlagal 3. novembra, vendar jo je okrožno sodišče ustavilo, ker je presodilo, da ima prednost vložen predlog upnika. Sodišče je prav tako ugotovilo, da v primeru društva ne velja, da ima pri sprožitvi postopka prisilne poravnave nad društvom prednost upnik, saj so v zakonu izrecno navedene le "pravne osebe, ki imajo status kapitalske družbe, kar društvo ni".

Višje sodišče v Ljubljani je s tem ustavilo postopek prisilne poravnave, ki jo je zahteval upnik MM Šport, d. o. o., oziroma Milan Mandarić. Obenem je koprskemu okrožnemu sodišču naložilo, naj nadaljuje postopek prisilne poravnave, ki jo je takoj po razveljavitvi postopka poenostavljene prisilne poravnave vložil klub, ki priznava, da je insolventen, obenem mora svojo vlogo dopolniti.

To z drugimi besedami pomeni, da Matija Vičar ni več prisilni upravitelj, tudi zahteva novega lastnika Mandarićevih terjatev Boška Županovića o neposrednem vodenju poslovanja je postala brezpredmetna. Postopek se bo moral začeti znova, v nasprotnem primeru čaka društvo stečaj.

Članki iz rubrike