mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
1 28.12.2016 17:12:22

Saj ni res, pa je! Nov zasuk v prisilni poravnavi koprskega prvoligaša

Grega Wernig
Prisilna poravnava koprskega prvoligaša je dobila novo razsežnost. Oziroma se je vrnila na začetek. Tako je odločilo Višje sodišče v Ljubljani in zadevo vrnilo v ponovno obravnavo okrožnemu sodišču, ki mora zdaj sprejeti odločitev, ali bo začelo postopek prisilne poravnave na predlog FC Koper.

Verjeli ali ne, se je v prisilni poravnavi koprskega prvoligaša začela povsem nova zgodba. Višje sodišče v Ljubljani je namreč ugodilo pritožbi upnika Interdata, d. o. o., da je okrožno sodišče sklep o zavrnitvi poravnave izdalo prehitro. FC Koper jo je namreč predlagal 3. novembra, vendar jo je okrožno sodišče ustavilo, ker je presodilo, da ima prednost vložen predlog upnika. Sodišče je prav tako ugotovilo, da v primeru društva ne velja, da ima pri sprožitvi postopka prisilne poravnave nad društvom prednost upnik, saj so v zakonu izrecno navedene le "pravne osebe, ki imajo status kapitalske družbe, kar društvo ni".

Višje sodišče v Ljubljani je s tem ustavilo postopek prisilne poravnave, ki jo je zahteval upnik MM Šport, d. o. o., oziroma Milan Mandarić. Obenem je koprskemu okrožnemu sodišču naložilo, naj nadaljuje postopek prisilne poravnave, ki jo je takoj po razveljavitvi postopka poenostavljene prisilne poravnave vložil klub, ki priznava, da je insolventen, obenem mora svojo vlogo dopolniti.

To z drugimi besedami pomeni, da Matija Vičar ni več prisilni upravitelj, tudi zahteva novega lastnika Mandarićevih terjatev Boška Županovića o neposrednem vodenju poslovanja je postala brezpredmetna. Postopek se bo moral začeti znova, v nasprotnem primeru čaka društvo stečaj.

Članki iz rubrike