Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
26.11.2016 08:50:54
Deli članek:

Bo Olimpija spet poslovala s sosedi iz Domžal?

www.alesfevzer.com

Navijači Olimpije lahko v zimskem prestopnem roku pričakujejo tudi prihod novega bočnega branilca. Bi lahko zmaji vnovič poslovali s sosednjimi Domžalami?

Da imajo v Ljubljani v zadnjih mesecih še kako velike težave na skrajno levi strani zadnje vrste, ni nikakršnega dvoma. Tam se je preizkusilo že nemalo nogometašev (Aljaž Krefl, Kenan Bajrić, Marko Vukčević, Sandi Ćoralić in nazadnje celo vezist Mario Jurčević), nihče pa ni kaj prida pokazal.

Če je torej Denis Klinar, najboljši podajalec Olimpije in skupaj z Maticem Vrbancem ter Slobodanom Vukom tudi celotne lige, skorajda zacementiran na desni strani obrambe, na levi zeva praznina, ki jo bodo zmaji hočeš nočeš morali zapolniti tako, da bodo od drugod pripeljali nekoga drugega.

O tem, kdo bi lahko prišel v Olimpijo in zasedel položaj levega bočnega branilca, se v preteklih tednih v prestolnici ni govorilo veliko. Toda v zadnjih dneh so se precej okrepile govorice, da sta Milan Mandarić in Ranko Stojić v beležnici obkrožila tudi ime Jureta Balkovca.

Dvaindvajsetletni Dolenjec nosi dres Domžal, v preteklosti je igral tudi za Belo krajino, Krko in Radomlje. V PLTS je skupno odigral 96 tekem in se sedemkrat vpisal med strelce, uradna spletna stran tekmovanja pa ob njem beleži še 21 podaj. V zadnjem času se je v Sloveniji uveljavil kot eden najboljših bočnih branilcev, pred kratkim se je celo šušljalo, da je nanj postal pozoren tudi selektor članske ekipe Srečko Katanec, ki pa mu za zdaj vabila še ni poslal.

Transfermarkt Balkovca ocenjuje na 250.000 evrov, ob Kamniški Bistrici so prepričani, da imajo v njem naslednjega nogometaša, s katerim bi lahko dokaj solidno zaslužili. Vprašanje je seveda le, ali je Olimpija pripravljena plačati toliko, kot zahtevajo Domžale.

Kluba sta med sabo v preteklosti že sodelovala, ne nazadnje je iz Domžal prišel tudi trener Luka Elsner, prav nikdar pa pri pogajanjih ni bilo večjih težav. Za zmaje bi lahko bilo neugodno le dejstvo, da po naših informacijah zanimanje za Balkovca vlada tudi na tujem.

alesfevzer.com