Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.11.2016 21:23:59
Deli članek:

Najbolj nizkotna provokacija na zelenici vseh časov?

Vajeni smo, da si tekmeci na nogometnih igriščih po navadi v navalu jeze zabrusijo kakšno krepko, toda zdaj je v javnost prišla verjetno najbolj nizkotna provokacija na zelenici vseh časov.

Zanjo je poskrbel nogometaš Colo Cola Esteban Pavez, ki je na tekmi čilskega pokala proti klubu Universidad Catolico izustil besede, ki so naletele na zgražanje celo pri Pavezovih soigralcih. 

"Morilec! Ubil si svoje prijatelje!" je Pavez kričal na Diega Buonanotteja, in ga tako spomnil na najbolj tragičen dogodek v njegovem življenju. Danes 28-letni argentinski vezist, ki je v Evropi igral za Malago, Granado in AEK iz Aten, se je leta 2009 s svojim avtomobilom zaletel v drevo in bil tako udeležen v prometno nesrečo, v kateri so življenje izgubili trije njegovi prijatelji. 

"To je šlo čez vse meje. Še nikdar mi nihče ni rekel kaj takšnega. Trudim se pozabiti na ta dogodek. Ne želim odpirati polemik," je po tekmi dejal vidno ogorčeni Bounanotte, Pavezove besede pa je obsodil celo njegov kapetan pri Colu Colu Esteban Paredes.