Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
13.11.2016 13:06:41
Deli članek:

Kakšne so možnosti, da bo Branko Ilić kariero nadaljeval pri Olimpiji?

bi

Izkušeni slovenski nogometaš Branko Ilić bi se januarja lahko vrnil k svojemu matičnemu klubu.

O tem, kdo vse bi pozimi lahko okrepil Olimpijo, se vsaj za zdaj še ne govori veliko. Vendarle pa se v Ljubljani vse glasneje omenja ime Branka Ilića. Izkušeni nekdanji reprezentant Slovenije naj bi se želel vrniti domov, prav tako so menda v upravi ljubljanskega kluba več kot naklonjeni ideji, da bi kariero nadaljeval v zeleno-belem dresu.

Toda do prestopa bo verjetno prišlo le, če bo 33-letnik, ki se je z Olimpijo pogovarjal že v dveh prejšnjih prestopnih rokih, predčasno prekinil pogodbo na Japonskem. Pri Urawi bi moral ostati še eno leto, a glede na to, da ne igra veliko, je predčasno slovo še kako verjetno.

"Branko je vedno dobrodošel," pravi podpredsednik Olimpije Ranko Stojić in dodaja: "Sicer ne potrebujemo pet tako izkušenih nogometašev, zagotovo manj, kot jih imamo v tem trenutku, toda takšen profil tako nogometaša kot osebe bi nam prišel še kako prav. Je pravi vodja, že v Partizanu je bil. Vem tudi, da redno spremlja dogajanje pri nas, to je zelo pozitivno. Prav tako lahko igra na številnih položajih; znajde se kjerkoli v sredini obrambe, na boku, na zadnjem veznem. Zmore nadzirati igro, jo organizirati in to iščemo. Če bo torej prost … Veste, kako pravijo: v tretje gre rado!"