profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 13.10.2016 14:30:20

Milanič o nesporazumu po tekmi z Domžalami in večnemu derbiju

Drago Wernig - TAKA
Trener Maribora Darko Milanič se je prvič po odmevnem nastopu po tekmi z Domžalami, ki to pravzaprav sploh ni bil, soočil s sedmo silo.

V daljšem pogovoru z osrednjim štajerskim dnevnikom Večerom se je trener Maribora Darko Milanič najprej dotaknil odmevne tiskovne konference po tekmi z Domžalami, ki jo je zapustil po le nekaj besedah. Zakaj? "Moja reakcija po zadnji tekmi je izpadla kot velik nesporazum. Želel sem povedati nekaj drugega, a mi ni uspelo. Takrat je po moji nespretnosti izpadlo drugače. V klubu smo se dogovorili, da damo velik poudarek kapetanu Marcosu Tavaresu, njegovim 400 tekmam, dvema goloma proti Domžalam, ko je še enkrat dokazal, kako zelo pomemben je. To je bil zgolj trenutek, ki ne potrebuje nadaljnje debate. Nekateri novinarji so že dovolj govorili o tem. Če je potrebno, se bom vsakemu opravičil," je na to temo spregovoril Milanič.

Seveda so zdaj vse misli usmerjene v sobotni večni derbi z Olimpijo, ki bo na sporedu v Stožicah. Trenerja Luko Elsnerja pozna že od prej, verjame pa, da se bodo dobri rezultati Maribora v Stožicah nadaljevali. "Maribor v Stožicah dosega zelo dobre rezultate. To tradicijo želimo nadaljevati. To se bo zgodilo le, če bomo stoodstotni. Moramo biti močni, majhna napaka ali pozitivna akcija nasprotnika nas ne sme razočarati, ampak nam mora dati moči. Vzdušje v slačilnici je zelo dobro. Kot vsaka družina ima seveda moštvo nekaj težav, a fantje držijo skupaj, se spoštujejo. To nas mora peljati naprej," je dejal primorski strateg in nadaljeval: "Olimpija ima svoj način igre, ki je uspešen. Na splošno ne vidim veliko ekip, ki serijsko zmagujejo, osvajajo lovorike in so všečne. Nogomet je tudi prilagajanje. Seveda, vsi si želimo biti všečni, kombinirati, igrati lepo, a obstajati mora ravnovesje med branjenjem in napadom. Maribor je trenutno popolnoma ofenzivno usmerjen. Toliko igralcev z bolj napadalskimi atributi je redkost. Zaradi tega se nam v obrambi včasih pojavijo problemčki, v napadu pa igramo zelo dobro, ko nam nasprotnik pusti čisto malo prostora. Prepričan sem, da se bo serija Olimpije prekinila."

Članki iz rubrike