profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
0 13.10.2016 08:50:09

Nedeljko Topić iz Prekmurja pred derbijem: Kako naj bom objektiven?

Aleš Cipot/Fotolens
Nekoliko starejši in ljubitelji nogometa srednjih let se ga gotovo spomnijo, o njegovih igrah in golih v dresu Olimpije bi vedeli povedati marsikaj. Nedeljko Topić se je umaknil od medijev, toda v pričakovanju večnega derbija v Stožicah smo ga vendarle našli. In ga prepričali, da je razkril svojo napoved.

"Napoved za derbi?" se je presenečen odzval Nedeljko Topić, ki se v zadnjih letih v medijih ni pojavljal. "Saj veste, da nisem objektiven. Ne morem biti. Ker je popolnoma jasno, da moje srce bije za Olimpijo," je pojasnil legendarni napadalec zeleno-belih, ki zdaj živi v Prekmurju in je ostal zvest najpomembnejši postranski stvari na svetu, po odhodu iz Fazanerije v Čardi iz Martjancev skrbi za selekcijo U-15: "Fantje so zelo pridni, radi se učijo." 


Toda vrnimo se k derbiju. "V prvi vrsti pričakujem oziroma si želim, da bi v Stožicah doživeli spektakel. Da bomo videli tekmo na zavidljivi ravni ter da bomo lahko govorili o nogometnem prazniku v pravem pomenu besede. In da, seveda upam, seveda verjamem, da bodo Ljubljančani osvojili ves izkupiček in naredili nov korak proti končnemu cilju," pravi Nedeljko Topić, vendar v isti sapi dodaja: "Toda tudi Maribor ima še vedno kakovostno ekipo. Resda so se v preteklem obdobju v zasedbi zgodile nekatere spremembe, ampak všeč mi je, da so v Ljudskem vrtu v svoje vrste privabili nekaj mladih moči in pridobili novo energijo."

Nedeljko Topić, ki je na prvoligaškem prizorišču v treh sezonah v zeleno-belem dresu odigral 82 prvenstvenih tekem in dosegel 53 golov, kakopak ne skriva zadovoljstva ob spoznanju, da se je njegov nekdanji klub vrnil na vrh slovenskega nogometa. "Seveda sem vesel in močno verjamem, da bo Olimpija ubranila naslov prvaka. Pravzaprav sem prepričan, da se bo to zgodilo, a hkrati bi si želel, da bi se boju večnih rivalov pridružil še kdo. Da bi imeli še dve ali tri ekipe, ki bi se lahko spogledovale z najvišjim položajem na lestvici. S tem bi se stopnjevala kakovost, prav tako bi se povečala privlačnost lige, ki je že tako ali tako zanimiva. In tudi kvaliteta niti po naključju ni tako slaba, kot bi jo marsikdo rad predstavil. Spremljam številna prvenstva, še zlasti v regiji, in niti najmanjšega dvoma ni, da našo ligo mnogi podcenjujejo, nekateri celo ponižujejo. Tudi pri nas je mogoče videti tekme, ki se jih ne bi sramovali na uglednih evropskih prizoriščih," je še povedal Nedeljko Topić.

Članki iz rubrike