profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 25.08.2016 10:06:57

Kadar je tako, potem je trener v težavah

Nikola Miljković
Aktualni prvaki so se z zmago v Domžalah vrnili na vrh prvenstvene lestvice, ki so ga nasledili ravno od zadnjega nasprotnika. Včeraj je trener Rodolfo Vanoli svojim fantom namenil prosto dopoldne, ekipa pa se je spet zbrala popoldne in ob peti uri v lepem poletnem vremenu opravila trening.

Po slabi predstavi in domačem porazu z Rudarjem je bilo vzdušje v taboru Olimpije precej klavrno. Razočaranje je bilo veliko, prva ničla v sezoni pa je pomenila, da so zeleno-beli sestopili z vrha lestvice. Toda očitno so se zmaji uspeli hitro pobrati.

Strnili so vrste in na gostovanje v Domžale odšli odločeni, da vzamejo tri točke in se vrnejo na tron. To jim je tudi uspelo. Z zelo dobro predstavo so na kolena spravili ekipo, ki je na začetku sezone navduševala ljubitelje domačega žogobrca. Za enega izmed glavnih adutov trenerja Rodolfa Vanolija pa se je izkazal Julius Wobay. Reprezentant Sierre Leone je dvoboj začel v udarni enajsterici in prikazal eno najboljših iger, odkar je januarja prišel v Slovenijo. To je začinil tudi z izjemnim zadetkom, s katerim je v 77. minuti premešal domačo obrambo in žogo pospravil v mrežo za vodstvo Olimpije s 3:0.

309-12-wobay gw
Grega Wernig

Na začetku prvenstva je 32-letni krilni napadalec obsedel na klopi, v uvodnih treh krogih ni igral niti minute. V četrtem jih je na večnem derbiju v Ljudskem vrtu dobil dvaindvajset, nato pa ob omenjenem porazu z Rudarjem še nekaj manj, štirinajst.

"Tako je to v nogometu, obstajajo vzponi in padci, kar je treba razumeti. Ničesar ne zahtevam, sem profesionalec, to je moja služba. Na treningih moram trdo delati in to je to. Najpomembnejše zame je, da tako dobim priložnost za dokazovanje. Zelo dobro se poznam in vem, česa sem sposoben. Seveda sem bil razočaran, ker nisem igral, vendar sem samozavesten in sem potrpežljivo čakal na priložnost," je s povsem umirjenim glasom razložil Wobay. Čeprav je bil v januarskem prestopnem roku v klub pripeljan kot okrepitev, ki bi moštvu lahko veliko dala ...

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN. 

309-12-wobay af
alesfevzer.com

Članki iz rubrike