Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.08.2016 09:09:05
Deli članek:

Morel izstrelil Domžale na prvo mesto, Maribor klonil proti Gorici, Olimpija proti Rudarju (video)

Grega Wernig

Po petih krogih slovenskega državnega prvenstva imamo novega vodilnega. To so Domžale, ki jih je s fantastičnim zadetkom na prvo mesto popeljal Benjamin Morel.

Pred začetkom zadnjega kroga je nekako veljalo, da bosta oba večna tekmeca zlahka prišla do novih zmag. Kako tudi ne, ko pa recimo Goričani na svojem igrišču vijoličastih niso premagali neverjetnih sedem let. Ali pa Velenjčani, ki so v prejšnji sezoni doživeli ne eno, temveč kar dve rezultatski katastrofi proti Olimpiji. 

Zdelo se je, da imajo od vodilnih moštev še najtežjo nalogo Domžalčani. Varovanci Luka Elsnerja so namreč na domačem igrišču gostili zmeraj nepredvidljivi Koper, poln individualne kakovosti. A izkazalo se je, da so imele Domžale še najlažjo nalogo. Oziroma bolje rečeno, Elsnerjeva četa je svojo nalogo opravila v skladu s pričakovanji, za razliko od Milaničeve in Vanolijeve čete. 

Domžale so z zmago 2:0, pri kateri se je s fantastičnim zadetkom iz voleja izkazal Benjamin Morel, prevzele celo vodstvo na lestvici, pri tem pa so jim pomagali tako Mariborčani, ki so izgubili v Novi Gorici, kot Ljubljančani, ki so presenetljivo klonili doma proti Rudarju.

Zadetke iz vseh tekem si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih.