Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 23.07.2016 20:38:08

Štromajer s klopi rešil domače

Arsen Perić
Nogometaši Luke Koper so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

Koprčani, ki so v minuli sezoni na domačem igrišču na 18 tekmah zbrali vsega 16 točk, so tokratno domače prvenstvo začeli z zmago. Obenem pa se nadaljuje negativni niz Kidričanov proti Kopru, saj na dosedanjih petih prvoligaških dvobojih še niso zabeležili zmage.

Prva domača tekma sezone je na Bonifiko privabila le približno 400 gledalcev. Uvodne minute so potekale v izenačeni igri, gostje se v Koper namreč niso prišli branit, tako da so gledalci spremljali dopadljivo predstavo obeh ekip.

Že v sedmi minuti je gostujoči nogometaš Lovro Bizjak zatresel okvir domačih vrat, a je sodnik označil prepovedan položaj. V deveti minuti so prvič zagrozili še domači. Veteran Zlatan Muslimović je z desetih metrov močno streljal, z izvrstno obrambo pa se je izkazal mladi vratar gostov Luka Janžeković.

Že čez minuto pa je sledilo razburjenje pred vratarjem Vasjo Simčičem, ki je obranil poizkus iz polvoleja Roberta Kureža. V 26. minuti je sledila druga velika priložnost za domače. Joel Valencia je prejel predložek z desne strani, kjer je vseskozi deloval razpoloženi Ruben Belima, z vsega šestih metrov pa je sam neoviran streljal prek vrat.

koper aluminij 3
Arsen Perić


Tri minute pozneje je novinec pri domačih Senijad Ibričić stekel sam proti golu Aluminija, a se je zapletel in obetavna akcija domačih je splavala po vodi. V 31. minuti je sledil nevaren poizkus Matica Vrbanca s 25 metrov iz prostega strela, njegov strel pa je končal slab meter mimo domačega gola, prav tako ni bil uspešen v 39. minuti nevarni Robert Kurež. V končnici dinamičnega prvega polčasa pa so gosti imeli veliko sreče. Po kotu Ibričića so namreč domači prek Tonija Datkovića in Marka Krivičiča in ob posredovanju obrambe Aluminija, kar dvakrat stresli okvir gostujočih vrat in ostalo je pri začetnem izidu.

Drugi polčas so bolje začeli domači. V 52. minuti je bil v osrednji vlogi spet Belima, njegov predložek pa je Muslimović iz ugodnega položaja z glavo preusmeril mimo Janžekovičevega gola.

Znova so Koprčani zagrozili v 59. minuti, ko je Muslimović, ki je bil stalna nevarnost za vrata Aluminija, iznajdljivo poizkusil z desetih metrov, strel je končal tik ob vratnici. Povratnik v domače vrste, a tudi nekdanji mladinec Aluminija, Matej Pučko si je v 63. minuti lepo priboril položaj za strel, tudi on pa je z roba kazenskega prostora sprožil mimo gostujočih vrat.

V 71. minuti so zapretili tudi gosti, po kotu z leve strani je Kurež iz dobrega položaja slabo udaril. Dve minuti pozneje je po protinapadu gostov z roba šestnajstmetrskega prostora streljal Bizjak, Simčič je bil spet zanesljiv. V 83. minuti pa je domači Jaka Štromajer po predložku z desne strani Ivorja Horvata dobro skočil v kazenskem prostoru in z glavo žogo poslal v mrežo gostov za vodstvo domačih z 1:0 in zmago.

koper aluminij
Arsen Perić


Koprčani bodo v 3. krogu prihodnjo soboto gostovali v Velenju, Aluminij pa bo dan pozneje gostil Celjane.

Luka Koper - Aluminij 1:0 (0:0) 
* Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Bukovec (Lendava), Kordež (Ljubljana) in Smej (Fokovci). 
* Strelec: 1:0 Štromajer (83.). 
* Luka Koper: Simčič, Horvat, Gregov, Datković, Sikošek, Krivičić, Teijo, Belima (od 86. Andrejašič), Ibričić (od 65. Štromajer), Valencia (od 55. Pučko), Muslimović. 
* Aluminij: Janžeković, Jakšič, Turkalj, Zeba, Vezjak, Vrbanec, Krljanović, Rogina, T. Petrović (od 61. Brodnjak), Bizjak, Kurež (od 79. D. Petrović). 
* Rumeni kartoni: Ibričić, Sikošek, Horvat, Datković, Simčič; Bizjak, Krljanović. 
* Rdeči karton: 

Članki iz rubrike