franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

lp
lp
0 23.07.2016 14:01:09

Nekdanji soigralec Matea Kovačića in Marka Pjace k Olimpiji

www.alesfevzer.com
Olimpija se je poslovila od evropskih pokalov, zdaj dograjuje ekip za ubranitev naslova državnih prvakov. Novo okrepitev je našla v domačem dvorišču - v ligi, ki jo je pred dvema mesecema osvojila.

Hrvaški nogometaš Danijel Miškić je v poldrugem letu igranja za Celje postal eden najboljših veznih igralcev slovenskega prvenstva, zato je bilo bolj ali manj jasno, da bo ob številnih ponudbah težko dlje časa ostal v knežjem mestu.

Bitko za nadarjenega 22-letnega Zagrebčana, ki je bil kapetan kadetske ekipe Dinama in takrat soigralec Metea Kovačića (danes v Realu), v mlajših reprezentančnih selekcijah pa je nastopal v družbi vročega Marka Pjace (danes v Juventusu), je naposled dobila Olimpija, ki je ob poškodovanemu Roku Kronavetru krvavo potrebovala novega igralca na sredini igrišča.

miskic kronaveter af
www.alesfevzer.com


KRAJ ROJSTVA: NOVO MESTO (SLOVENIJA)
Danijela, zanimivo, s Slovenijo veže še pomembnejša vez, kot je trenutno igranje v slovenski ligi. Fant se je namreč 11. oktorbra leta 1993 rodil v Novem mestu. "Starši so krenili iz Avstrije, kjer so prej živeli, proti Zagrebu. Ker so imeli na poti prometno nesrečo, so mamo Kato v visoki nosečnosti prepeljali v novomeško bolnišnico kjer me je mesec dni pred roko rodila. Ni bilo nikakršnih komplikacij," je pred enim letom v pogovoru za enega od hrvaških medijev povedal Miškić.

Prav takrat, pol leta po njegovem prihodu v Celje, ko je v spomladanskem delu sezone dosegel sedem zadetkov in veljal za pravo odkritje ter bržčas najboljšega vezista lige, so se Hrvati spraševali, kako to, da ne igra v domači ligi. "Igral bi edino za Dinamo ali Rijeko, še raje pa bi kariero nadaljeval v tujini. Reprezentanca? Vem, da je v zvezni vrsti Hrvaške velika konkurenca. Imam možnost igrati tudi za Slovenijo, ampak v mojem srcu je Hrvaška," je še povedal.

Odslej bo nosil dres Olimpije in bo še bolj na očeh. Kot vse kaže je včeraj odigral zadnjo tekmo v celjskem dresu.

Članki iz rubrike