Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.05.2016 13:16:38
Deli članek:

Russova kruta časovnica: izvedel za raka, zaigral in zabil avtogol

Reuters
MArco Russ

Za nogometašem Eintrachta Marcom Russom so grozni dnevi. Nedavno je izvedel, da ima raka, a je včeraj vseeno zaigral na tekmi za obstanek v bundesligi z Nürnbergom. In dosegel avtogol.

Ko ima hudič mlade, jih ima veliko, pravi znani rek, ki v Russovem primeru drži kot pribit. Tridesetletni branilec frankfurtskega Eintrachta je namreč nedolgo nazaj padel na dopinškem testu, dodatne preiskave pa so pokazale, da je bil razlog za to rakavo obolenje. Russ se je kljub temu odločil, da svojemu Eintrachtu sinoči pomaga vsaj na prvi tekmi za obstanek v nemški bundesligi proti Nürnbergu, na kateri se je usoda kruto poigrala z njim.

Kot kapetan je namreč pred začetkom tekme doživel ovacije z domačih tribun, nato pa je svoje navijače utišal tik pred koncem prvega polčasa, ko je po predložku Sebastiana Kerka zabil avtogol. Da so možnosti njegovega moštva pred povratno tekmo vendarle nekoliko boljše, je poskrbel Mijat Gačinović, ki je v drugem polčasu poskrbel za končni izid 1:1. V dresu Nürnberga je celotno tekmo odigral nekdanji slovenski reprezentant Mišo Brečko.