IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 11.02.2016 08:21:39

Ruska ponudba za Ezekiela Hentyja: Ideja, ki zmajem ne diši

Nikola Miljković
Bi se znalo zgoditi, da bi Ezekiel Henty še v tem mesecu zapustil vrste Olimpije?

Da so najboljši in najvidnejši posamezniki slovenskega nogometnega prvenstva iz leta v leto zanimivejši za tuje snubce, ni skrivnost. Na tekme Prve lige Telekom Slovenije iz meseca v mesec prihaja več oglednikov od drugod, v jesenskem delu sezone so številni v svojih beležnicah označili tudi ime najboljšega podajalca Olimpije.

Ezekiel Henty je v prvem delu tekmovalnega leta 2015/16 zbral osem podaj, toliko kot dosedanji član Domžal Nejc Skubic, s katerim si deli prvo mesto na lestvici nogometašev z največ asistencami. Ker je ob tem Nigerijec zabil še osem golov, res ni presenečenje, da se klubi od drugod vse bolj smukajo okoli njega. Pred tedni se je govorilo, da se je zanj v prvi vrsti ogrela poljska Legia, zdaj je do nas prišla informacija, da je Olimpija konkretno ponudbo zanj prejela s strani enega od ruskih prvoligašev. Čeprav se je zimski prestopni rok marsikje že zaključil, klubi v Rusiji še lahko trgujejo. Tako bo še več kot štirinajst dni, zimska tržnica se bo v največji državi na svetu zaključila šele 26. februarja.

Do imena zainteresiranega kluba se nam sicer (še) ni uspelo dokopati, ne glede na vse pa so navijači zeleno-belih lahko mirni. Kot smo izvedeli, vodilni ljudje ljubljanskega kluba nočejo niti slišati za to, da bi jih Henty zapustil pred koncem sezone, temu primeren naj bi bil tudi odgovor na ponudbo, ki je prišla na naslov Olimpije. Predvsem predsednik Milan Mandarić v nekdanjem članu Milana in Gorice vidi pomembnega aduta v bitki za naslov prvaka, prav tako so v Stožicah menda prepričani, da bodo Hentyja poleti lahko prodali še za precej višji znesek. Tudi 22-letnik iz Lagosa je že pred kratkim priznal, da ponudbe zanj sicer res obstajajo, a da do konca sezone zagotovo ne bo odšel nikamor. "Ne zapuščam Olimpije. Ponudb je kar veliko, toda moje moštvo me potrebuje v bitki za naslov prvaka," je tik pred koncem januarja nigerijskim novinarjem povedal Henty.

Hitronogi krilni napadalec je član zmajev od 31. januarja 2015. Sprva je za Olimpijo igral kot posojen nogometaš italijanskega prvoligaša Milana, lansko poletje naj bi nato Mandarić zanj rossonerom plačal okoli 150 tisoč evrov visoko odškodnino. Do danes je za Olimpijo odigral 35 ligaških tekem, v tem času pa zabil dvanajst golov in prispeval osem podaj.

V današnji številki Ekipe SN si lahko preberete tudi odziv nogometaša, ki nam je v ekskluzivnem pogovoru potrdil, da zanj vlada precejšnje zanimanje.

Naslovnica

Članki iz rubrike