Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 04.02.2016 10:54:59

Matej Palčič: Samo zamislite si, kako sem se počutil

Drago Wernig - TAKA
Dvaindvajsetletni Koprčan namesto na treningih v Termah Čatež.

Po prihodu pod Kalvarijo navdušenja ni skrival, toda stanje duha Mateja Palčiča in še marsikoga med vijoličastimi se je kmalu spremenilo. Pozitivne misli je zamenjalo razočaranje. Prevladovalo je prepričanje, da so preglavice s kolenom, zaradi katerih je avgusta opravil kirurški poseg, preteklost, toda očitno niso. Potem ko je uvodne dneve treningov opravil brez pretiranih težav, se je ob stopnjevanju naporov pojavila oteklina, ki nikakor ni hotela splahneti. V klubu so se odzvali tako, da 22-letni Koprčan z ekipo ni odpotoval na priprave v Moravske Toplice, ampak so ga napotili v Terme Čatež, kjer ga je "vzel v roke" priznani strokovnjak Khalid Nassif. "Stanje je obetavno, napredek je opazen," je z zadovoljnim glasom dejal Matej Palčič"V petek bom končal terapije in se v soboto skupaj z ekipo odpravil v Turčijo, kjer bi se lahko kmalu pridružil vadbi s soigralci. Seveda močno verjamem, da se bodo tako obetavne napovedi uresničile," dodaja nekdanji mladi reprezentant.

VEČ KOT SEDEM UR TERAPIJ
V Termah Čatež ima urnik zapolnjen do zadnje minute: "Vse skupaj je precej naporno, toda kakopak se trudim po najboljših močeh, da bi bil znova čim prej pripravljen na največje napore. Dopoldne terapije, ki vključujejo tudi številne vaje za krepitev mišične mase, trajajo od 8.30 do 12.30, popoldne od 15. ure do približno 18.30. Dejaven sem več kot sedem ur na dan, vendar je gotovo najpomembnejše spoznanje, da je oteklina vse manjša. Da, res dobro kaže, kar me razumljivo navdaja z optimizmom. Neizmerno si želim, da bi čim prej lahko pomagal ekipi."


Nenehno je v stikih s klubsko zdravniško službo, ki o vsem skupaj redno obvešča trenerja Krunoslava Jurčića, hrvaški strokovnjak zaradi poškodbe našega sogovornika razočaranja ni skrival. "Zamislite si, kakšno je bilo moje počutje. V Maribor sem prišel z velikimi pričakovanji in se kmalu znašel v težavah. Ni mi vseeno, seveda mi je žal, da se je razpletlo tako, kot se je, toda zato je moja volja, da se čim prej vrnem, še toliko večja. Res zelo verjamem, da bo hitro spet vse tako, kot mora biti, da se bom pridružil soigralcem in spet lahko nemoteno treniral. Vem, da bom potreboval nekaj časa, da bo pripravljenost znova na želeni ravni in da bom lahko kar se da hitro prispeval svoj delež k uspehom ekipe," je optimist nesrečnik uvodnega dela priprav vijoličastih.

PRVAKI BOMO, PREPRIČAN SEM, DA BOMO
Navijači kljub zaostanku za Olimpijo verjamejo, da bo po zadnjem prvenstvenem krogu na vrhu Maribor in da se bodo v Ljudskem vrtu veselili nove lovorike. "Prvaki bomo, prepričan sem, da bomo. Vem, koliko kakovosti premore ta zasedba, in ne dvomim o tem, da smo sposobni uresničiti zastavljene cilje." 

Matej Palčič je ena od petih zimskih okrepitev, toda tudi v zmajevem gnezdu se s pogledom z vrha na slepijo. Potem ko so ostali brez najboljšega strelca, so zeleno-beli poskrbeli za kar nekaj novih moči. Odmevnih. "Seveda spremljam, kaj se dogaja pri Ljubljančanih, toda še vedno sem prepričan, da smo bolj kvalitetni, da smo boljši. Vsi skupaj se pripravljamo zato, da bi naslov prvaka ostal v Mariboru, in gotovo bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi nam uspelo."

Članki iz rubrike