stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 03.02.2016 07:45:30

Miran Pavlin: Olimpija je slabša, kot je bila

Po vrnitvi iz Moravskih Toplic, so se mariborski nogometaši v ponedeljek znova zbrali v Ljudskem vrtu, v domačem okolju se bodo potili vse do petka.

V soboto bodo znova zapustili štajersko prestolnico in se odpravili v Belek, kjer bodo ostali dva tedna in v tem času odigrali šest prijateljskih tekem. Miran Pavlin je prepričan, da bo pripravljenost ekipe do začetka nadaljevanja sezone na želeni ravni in da se bodo vijoličasti veselili novega naslova prvaka.

Ponudbo, kakršna je bila za Stojanovića, je pri nas tako rekoč nemogoče zavrniti. Vesel sem zanj, prav tako sem seveda vesel, da je klubu uspela dobra kupčija. To je hkrati lep primer, da mladost ni ovira za odmeven prestop. Mladim igralcem je lahko za zgled, da se izplača trenirati, da se vloženi trud prej ali slej povrne.

V mariborskem prvoligašu so bili v pravkar zaključenem prestopnem roku nadvse dejavni. "In tudi uspešni, zelo smo zadovoljni," je pristavil Miran Pavlin. "Zdaj je osnovni namen čim bolje izkoristiti čas do začetka nadaljevanja sezone. Predvsem v Turčiji, kjer bomo imeli čudovite pogoje za delo, da bomo ustrezno pripravljeni za napad na prvo mesto na lestvici. Začetek spomladanskega dela prvenstva bo za nas nadvse pomemben. Čakata nas zaporedni domači preizkušnji, z drugo bi lahko rešili že marsikaj," je nadaljeval najtesnejši sodelavec Zlatka Zahovića pod Kalvarijo.

V vijoličasti slačilnici je pet novih obrazov. Je morda v tem kratkem času kdo bolj opozoril nase kot ostali? "Moram priznati, da me je do zdaj najbolj navdušil Amar Rahmanović. Brez težav in zelo hitro se je prilagodil na novo okolje, novo ekipo. Njegove igralske sposobnosti so vrhunske, ima odlično levo nogo. Dejstvo je, da bo glede pravšnje telesne pripravljenosti še potreboval nekaj časa, a je vsekakor na dobri poti. Nedvomno je velik potencial. Kar zadeva preostale, je imel Matej Palčič nesrečo zaradi težav s kolenom, vendar verjamem, da se bo kmalu vrnil v želeni ritem ritem. Denis Šme je zelo soliden, naredil je velik korak naprej v svoji karieri, enako velja za Valona Ahmedija. Navaditi se bo moral na nekoliko drugačen način dela in na več dela, toda gotovo gre za talenta, ki bo v prihodnje opozoril nase. Rodrigo Defendi je šele prišel. Opravil je zgolj nekaj treningov, na prijateljski tekmi še ni zaigral, toda izkušenj ima prav gotovo dovolj, igral je na visoki ravni, moral bi nam biti v veliko pomoč," se je okrepitev dotaknil Miran Pavlin.

065-4-miran pavlin (obrez) dw

Tudi brez odhodov ni šlo. Petar Stojanović kariero nadaljuje v dresu Dinama, Dalibor Volaš, ki je bil na stranskem tiru, se je preselil v Malezijo, kjer brani barve moštva Pahang. "Ponudbo, kakršna je bila za Stojanovića, je pri nas tako rekoč nemogoče zavrniti. Vesel sem zanj, prav tako sem seveda vesel, da je klubu uspela dobra kupčija. To je obenem lep primer, da mladost ni ovira za odmeven prestop. Mladim igralcem je lahko za zgled, da se izplača trenirati, da se vloženi trud prej ali slej povrne. Verjamem, da se bo tudi Volaš vrnil v tekmovalni ritem, poleg tega bo dobro zaslužil."
 
MORDA PRETIRANO NAPADALNO USMERJENI
Varovanci trenerja Krunoslava Jurčića so do zdaj odigrali tri prijateljske preizkušnje. "Delujemo zelo dobro. Za moj okus smo v posameznih trenutkih morda celo pretirano napadalno usmerjeni, toda gre za prijateljska srečanja, ki so namenjena uigravanju in izpopolnjevanju določenih elementov v igri. Ko bodo na sporedu pravi dvoboji, je vendarle lepo ohraniti mrežo nedotaknjeno, toda vsekakor veseli spoznanje, da je naša podoba obetavna," pravi Pavlin.

S tem, kaj se dogaja v Ljubljani, se vendarle ne smemo pretirano obremenjevati. Nikakor ne. Osredotočeni moramo biti nase, na svoje delo. Prepričan sem, da smo boljši, o naslovu prvaka bo treba odločiti v dvoboji ena na ena.

Če bi zagotavljal, da ne spremlja dogajanja v taboru večnih rivalov, kakopak ne bi govoril resnice. "Seveda spremljam, kaj se dogaja. Ljubljančani so se dobro okrepili, toda kljub temu še vedno menim, da so več izgubili. Ker je popolnoma jasno, da bo Andraža Šporarja težko, zelo težko nadomestiti. Takšna jesen, kot jo je imel on, je bila nerealna. Ni bila stvarna. Da bi lahko kdorkoli nadaljeval v takšnem slogu, je skoraj nemogoče pričakovati. Olimpija je naredila odličen posel, o tem ni niti najmanjšega dvoma, toda ekipa je po mojem mnenju slabša, kot je bila v prvem delu sezone," je z zanimivim razmišljanjem postregel Miran Pavlin.

"Vendar se s tem, kaj se dogaja v Ljubljani, ne smemo pretirano obremenjevati, nikakor ne. Osredotočeni moramo biti nase, na svoje delo. Prepričan sem, da smo boljši, o naslovu prvaka bo treba odločiti v dvoboji ena na ena. Do zdaj smo najbolj pogosto govorili, da se prvenstvo odloča na tako imenovanih malih tekmah, za jesenski del to ne drži. O tem bomo odločali v neposrednih obračunih z Olimpijo. Že prvi derbi v drugem spomladanskem krogu v Ljudskem vrtu je izjemnega pomena in storiti moramo vse, da bo takrat pripravljenost na najvišji ravni. In pred tem pred našimi navijači seveda premagati še Celje. Kakovosti imamo dovolj, sposobni smo doseči namen, prihajajoče izzive pričakujem z zadostno mero optimizma," je dodal nekdanji reprezentant, ki je v dresu s slovenskim grbom odigral 63 tekem in dosegel pet golov.

Značke: maribor, pavlin

Članki iz rubrike