Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 02.02.2016 20:34:55

Maribor prepričljiv proti avstrijskemu drugoligašu

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so odigrali četrto prijateljsko tekmo po začetku priprav, v Ljudskem vrtu so bili s 4:1 (3:0) boljši od avstrijskega drugoligaša Kapfenberga.

Krunoslav Jurčić tudi tokrat ni imel na voljo vseh igralcev. Ob Mateju Palčiču, ki opravlja terapije v Čatežu, sta zaradi poškodbe manjkala Welle Ndiaye in Abel Gigli, tudi Aljaž Cotman še ni bil nared za nastop, zunaj 22-članskega kadra sta ostala Marko Janković in Dejan Vokić. V kadru prav tako ni bilo najbolj sveže moči, Rodrigo Defendi bo ritem tekem začel na pripravah v Turčiji.


Gostje so dvoboj za zaprtimi vrati Ljudskega vrta začeli zelo odločno, toda Mariborčani so vajeti kmalu prevzeli v svoje noge. Postavili so se dovolj avtoritativno in do odhoda na odmor zadeli trikrat. Dvakrat se je med strelce vpisal Dare Vršič (21, 29), enkrat je bil uspešen Marcos Tavares (40), ki je po prekršku nad Agimom Ibraimijem realiziral najstrožjo kazen. Na začetku nadaljevanja so po prekršku Marka Šulerja priložnost z bele točke dočakali tudi Avstrijci, vendar je Jasmin Handanović zaustavil strel Marca Perchtolda. Marwan Kabha je po všečni akciji prednost v 65. minuti povišal na štiri gole prednosti, končni izid je postavil Won-Gil Son (76).

Aktualni slovenski prvaki so dvoboj začeli v postavi Handanović, Mertelj, Šme, Šuler, Janža, Filipović, Sallalich, Vršič, Ibraimi, Tavares, Bajde, od 60. minute so igrali Obradović, Hodžić, Rajčević, Dervišević, Viler, Kabha, Rahmanović, Ahmedi, Celar, Bohar, Mendy.

Članki iz rubrike