stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 02.02.2016 12:06:37

Z nogo in pol v Mariboru, zdaj pa konec kariere?

Jaka Žurga
Milivoje Novaković je ob iskanju rešitve glede svojega nadaljnjega statusa sedel na dveh stolih.

O tem zdaj ni več niti najmanjšega dvoma, pogovarjal se je tako z Ljubljančani kot tudi z njihovimi rivali v Mariboru. Po naših informacijah je v soboto le malo manjkalo, zelo malo, da bi obljubil zvestobo vijoličastim, vendar si je v zadnjem trenutku premislil in se ni odpravil v štajersko prestolnico na podpis pogodbe.

Sredi petkovega popoldneva se je zdelo, da je zgodba zaključena. Da se bo Milivoje Novaković vrnil na "kraj zločina" in po štirih letih igranja v deželi vzhajajočega sonca kariero nadaljeval v dresu Olimpije. Namigov, da se bo to zgodilo, ni manjkalo in dejansko je vse kazalo na to, da je le vprašanje ur, kdaj bodo v zmajevem gnezdu potrdili ulov velike ribe.

Slovenski reprezentant naj bi dokončno odločitev sprejel (šele) po tem, ko naj bi dobil "nasvet ali dva" oziroma grožnje iz neznanega naslova, češ da selitev v Maribor vendarle ne bi bila najbolj pametno početje.

Vmes je iz Ljudskega vrta pricurljalo, da so tudi vijoličasti razmišljali o tem, da bi drugega najboljšega strelca slovenske reprezentance privabili v svoje vrste. Priložnost so zaznali po tem, ko so se odnosi med Ljubljančani in Ljubljančanom v nekem trenutku malce ohladili, toda Krunoslav Jurčić je v prvem trenutku menda menil, da prihod izkušenega strelca za njegovo ekipo ni življenjskega pomena, zato naj bi Zlatko Zahović in Miran Pavlin kmalu opustila idejo in tudi aktivnosti za uresničitev odmevnega prestopa.

ČAKAJOČ NA POTRDITEV
Do poznega petkovega večera novosti ni bilo. Nekaj pred 23. uro nam je sicer zelo dobro obveščeni vir o dogajanju pri zmajih prišepnil, da naj bi Nova naposled obljubil zvestobo zeleno-belim, da naj bi podpisal pogodbo, toda uradne potrditve še naprej ni bilo, v sobotnem dopoldnevu ni bilo nič drugače. Napadalec, ki je do zdaj v dresu z državnim grbom odigral 72 tekem in dosegel 31 golov, je bil še naprej blizu Olimpiji, toda medtem se je očitno dogajalo veliko. Zelo veliko. Celo ogromno.

V LJUDSKEM VRTU SO KRENILI V AKCIJO
Posledično bi se po naših informacijah kmalu zgodil za marsikoga skoraj neverjeten preobrat. Ali zato, ker so si premislili ali so želeli poslati močno sporočilo, ostaja negotovo, toda iz zanesljivega vira smo dobili namig, da so pod Kalvarijo krenili v akcijo. Še več, izvedeli smo, da naj bi vijoličasti z zelo konkretno ponudbo prepričali Milivoja Novakovića, da se preseli v štajersko prestolnico in kariero konča v dresu trinajstkratnih prvakov.

Kakopak z namenom, da jim pomaga pri osvojitvi štirinajste šampionske zvezdice. Šestintridesetletnik iz Jarš naj bi privolil in po poroki še drugič v kratkem času dahnil da. Bojda je bil že dosežen tudi dogovor o tem, kdaj naj bi se zgodil podpis pogodbe, toda po sobotnem kosilu je sledil nov preobrat.

Izvedeli smo, da naj bi vijoličasti z zelo konkretno ponudbo prepričali Milivoja Novakovića, da se preseli v štajersko prestolnico in kariero konča v dresu trinajstkratnih prvakov. Kakopak z namenom, da jim pomaga pri osvojitvi štirinajste šampionske zvezdice. Šestintridesetletnik iz Jarš naj bi privolil v podpis pogodbe, vendar se je v zadnjem trenutku odločil drugače.

SO MU RES GROZILI?
Prišlo nam je na uho, da naj bi si Nova v zadnjem trenutku premislil. Tik pred tem, ko bi moral sesti v avto in se odpraviti na podpis dogovorjenega v mesto ob Dravi. Zakaj? Takšen korak naj bi mu po pogovorih svetovali prijatelji, ki jim je zaupal mariborsko zgodbo, nakar so jo slednji očitno razširili in Milivoje Novaković naj bi dokončno odločitev sprejel (šele) po tem, ko naj bi dobil "nasvet ali dva" oziroma bolje grožnje iz neznanega naslova, češ da selitev v Maribor vendarle ne bi bila najbolj pametno početje.

In po vseh dogodkih v preteklih dneh ter še zlasti po tem, ko je postalo jasno, da ne bo oblekel niti dresa Olimpije, so se razširile vse glasnejše govorice o tem, da se utegne zgoditi, da bo Milivoje Novaković končal profesionalno kariero. Pri 36 letih, njegovi dozdajšnji klubi so bili DSG Klopeinersee, SAK, ASK Voitsberg, Mattersburg, LASK, Litex, Köln, Omiya Ardija, Shimizu S-Pulse in Nagoya Grampus.

Članki iz rubrike