stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 02.02.2016 08:29:50

Olimpija poskusila zaman, Angleži niso pustili Harisa Vučkića

vszi
Zaradi obračunov v pokalu FA pretekli teden ni bilo tekem v elitni angleški premier ligi, toda to ne pomeni, da so klubi iz tretjeligaškega ranga tekmovanja počivali. Wigan se je doma pomeril s Port Valom, ga premagal s 3:0 in ostal v igri za napredovanje v višji rang tekmovanja.

Dobro uro je na zelenici stadiona The DW, kjer se je zbralo 9627 gledalcev, preživel tudi Haris Vučkić, ki po vrnitvi po poškodbi pri Wiganu dobiva vse več priložnosti za dokazovanje oziroma bi lahko mirne vesti zapisali, da je le postal to, na kar je upal, ko je privolil v prestop: pomemben člen udarne enajsterice. Če se ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, bo tako tudi do konca sezone, ko se bo nato predvidoma vrnil v Newcastle United, od koder je le posojen Wiganu. Ob tem pa je še kako zanimivo naslednje: Vučkić je v zimskem prestopnem roku dobil resnega snubca. In to je bil nihče drug kot – Olimpija!

Kot smo izvedeli, so se zmaji resno ogreli za nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta, z njegovim klubom so vzpostavili stik in se začeli z njim pogovarjati o tem, kakšne so možnosti, da bi se Vučkić najmanj za pol leta vrnil domov. Po nekaterih informacijah, ki so prišle do nas, naj bi tudi 23-letnik pokazal določeno mero pripravljenosti za to, da bi se takšen prestop uresničil. V prvi vrsti zaradi tega, ker bo v kratkem postal oče, prve korake v povsem novo življenjsko vlogo pa je menda želel narediti v njemu precej bolj znanem in domačem okolju. Ne glede na vse Olimpiji ni uspel veliki met, 190 centimetrov visoki napadalni vezist se vsaj za zdaj ne bo preselil na stadion v Stožicah.

WIGAN NI ŽELEL SLIŠATI ZA TO
"Lahko potrdim, da smo poskusili srečo, v Harisu smo videli eno od rešitev za naše kadrovske dileme. Toda čeprav je Vučkić zares bil ideja, je zdaj zaključena zgodba," nam je zaupal športni direktor vodilnega kluba Prve lige Telekom Slovenije Ranko Stojić. Seveda nam je zaupal tudi to, zakaj do dogovora ni prišlo, še toliko bolj nas je to zanimalo zaradi že omenjenega namiga, da je bil tudi Vučkić (vsaj delno) naklonjen selitvi v Ljubljano.

"Dokaj hitro je postalo jasno, da ni realno, da bi ga Angleži spustili k nam. Kot seveda veste, je Vučkić iz Newcastle Uniteda posojen Wiganu, in to do konca sezone. Torej bi morali tudi v Wiganu privoliti v to, da bi predčasno prekinili sodelovanje z njim. Toda o tem niso želeli slišati ničesar, saj v Harisu vidijo pomembnega člena svoje ekipe. Tako bo do poletja tudi ostal tam, kjer je. Kot sem dejal, za nas je to zaključena zgodba. Odločitev, da ga ne bo v Ljubljano, je dejansko padla že pred sedmimi, desetimi dnevi," je pojasnil Stojić in zatem potrdil že besede Milana Mandarića, ki ste jih lahko prebrali na sosednji strani – da zimski prestopni rok za Olimpijo še ni zaključen. Že res, da se je tržnica v Sloveniji včeraj zaključila, toda klubi še vedno lahko kupujejo nogometaše, ki so trenutno brezposelni. In eden takšnih bo do začetka drugega dela sezone tudi prišel v zmajev brlog.

Članki iz rubrike