franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ro
ro
0 01.02.2016 18:43:09

Jurčić: Nič hudega, če se malce zaiskri

Drago Wernig - TAKA
Potem ko so v petek sklenili priprave v Moravskih Toplicah, so se Mariborčani po dveh prostih dnevih znova zbrali v Ljudskem vrtu, kjer bodo nadaljevali treninge do sobotnega odhoda v Turčijo.

Za mariborskimi nogometaši je zahtevno obdobje. Preživljali so ga v Moravskih Toplicah in naredili naslednji korak na poti do želene ravni pripravljenosti na začetku spomladanskega dela sezone. Opravili so veliko delo, na ravnici se je nakopičilo ogromno naporov, vse skupaj ni bilo lahko zdržati. "Ne bom govoril o tem, ali smo delali malo ali veliko. Opravili smo vse tiso, kar smo predvidevali," pravi Krunoslav Jurčić. "Zelo smo zadovoljni. Tudi zato ker smo imeli na voljo odlične razmere za delo, ogrevana igralna površina nam je bila zares v veliko pomoč. Zlasti v prvem tednu, ko je bilo ob nizkih temperaturah vse okoli zamrznjeno. Tudi namestitev je bila vrhunska, hrana prav tako, gostitelji so bili zelo prijazni, ustrežljivi. Vse to so pomembni dejavniki vsakih priprav. Uresničili smo načrt, ki smo ga prinesli s seboj v Moravske Toplice, nadvse sem zadovoljen tudi z odzivom fantov na vse naloge, ki smo jih postavili pred njih."

Vijoličasti so v času prekmurskih priprav odigrali tudi tri prijateljske preizkušnje. "Vse tri na dokaj visoki ravni. V igri je bilo veliko elementov, ki smo jim v preteklih mesecih posvečali veliko pozornosti in smo jih predstavili na dokaj lep način. Seveda so bile tudi zadeve, ki niso bile dobre. Analizirali smo jih, da bi jih izboljšali oziroma napake odpravili, toda gledano v celoti, je vtis zelo dober," je povedal hrvaški strokovnjak na klopi trinajstkratnih slovenskih prvakov.


Igralci so se družili tako rekoč 24 ur na dan. Trajalo je slaba dva tedna in v takšnih razmerah nikakor ni izključen vsaj kakšen manjši incident oziroma dogodek na treningu ali v hotelu, ki poskrbi za povečano napetost. "Spadam med tiste, ki jim je všeč, če se znotraj ekipe kdaj pa kdaj malce zaiskri. Rad imam tudi takšne vrste energijo. Ampak govorim lahko le v superlativih, ozračje med fanti je izjemno dobro. Dolgo so skupaj, odlično so sprejeli tudi nove igralce. Pri nas je prilagajanje hitro, ker je okolje zelo zdravo. Obstajajo pravila, ki se spoštujejo, in tudi zato se je tistim, ki se nam pridružijo, lažje navaditi na naš sistem," je dejal Krunoslav Jurčić.

Članki iz rubrike