Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
24.01.2016 10:46:24
Deli članek:

Koprsko ponižanje v Medulinu

Arsen Perić

Zasedba z Bonifike je do zdaj odigrala štiri prijateljske tekme in štirikrat izgubila.

Nogometaši Kopra so v soboto sklenili priprave v Medulinu in pred tem odigrali še zadnjo tekmo na turnirju Arena Cup 2016. Slavko Matić in njegovi varovanci so še četrtič izgubili in zasedli zadnje mesto, precej bolj skrb zbujajoče pa je spoznanje, da je bil v dvoboju za sedmo mesto uspešnejši avstrijski tretjeligaš Horn, katerega lastnik je nihče drug kot japonski zvezdnik v dresu Milana Keisuke Honda, severni sosedi so slavili s kar 3:0 (1:0). Že danes je pred Koprčani naslednja preizkušnja, ob 16. uri se bodo za zaprtimi vrati Bonifike pomerili z beograjsko Crveno zvezdo, ki je na pripravah na slovenski Obali. Rdeče-beli z Marakane so že merili moči z Ankaranom in ga ugnali s 3:0.


Medtem so se v igralski zasedbi, za katero je župan Boris Popović menda prepričan, da je sposobna mešati štrene najboljšim, zgodila nova sprememba. Kot smo že poročali, je ekipa ostala brez vratarja Ivana Čovića, ki se je vrnil k Interju, kjer bo zapolnil vrzel po odhodu prvega čuvaja mreže Josipa Posavca. Ta bi se moral poleti preseliti k Palermu, a so ga rožnati na Sicilijo poklicali že zdaj, zato so si v hrvaškem prvoligašu prizadevali vrniti Čoviča, namen so dosegli. "Izrazil je željo po vrnitvi, korektno smo se pogovorili in mu omogočili vrnitev," je pojasnil športni direktor Kopra Dušan Petković.

NI BILA ZAMENJAVA
A dogajalo se je tudi v nasprotni smeri, iz predmestja Zagreba se je na Obalo preselil 34-letni brazilski branilec Jefthon Ferreira de Sena oziroma na kratko Jefthon, ki lahko priskoči na pomoč tudi kot zadnji vezni igralec. Med drugim se lahko pohvali z igranjem v ruski prvoligaški druščini, kjer je branil barve Kubana iz Krasnodarja in Rubina iz Kazana. "Ne gre za nikakršno zamenjavo, kot je bilo mogoče zaslediti. Jefthona poznam, v Rusiji sem tudi igral proti njemu in menim, da gre za igralca, ki nam bo prišel prav. Zato smo se odločili za njegov prihod in izkoristili dodatek v pogodbi, da lahko zamenja klubske barve," je razložil športni direktor koprskega prvoligaša. Pred dnevi je napovedal, da bi utegnil moštvo okrepiti nekdanji veliki up francoskega nogometa. "Še vedno si prizadevamo, da bi nam uspelo, in verjamem, da smo na dobri poti. Upam, da se nam bo kmalu pridružil, prav tako se pogovarjamo o prihodu španskega čuvaja mreže. In s tem bi postavili tudi piko na i, igralski mozaik bi bil sestavljen," je povedal Dušan Petković.