Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
16.01.2016 11:10:25
Deli članek:

Mariborske okrepitve: Kdo je skrivnostni branilec iz tujine?

Mariborčani so bili v prvi polovici zimskega prestopnega roka precej dejavni. S prodajo Petra Stojanovića so še dodatno izboljšali finančno stanje, na klubskem računu sta dodatna dva milijona evrov, v slačilnici so štirje novi obrazi. Za zdaj.

Petar Stojanović se je preselil k zagrebškemu Dinamu, nove moči so Matej Palčič, Amar Rahmanović, Denis Šme in Valon Ahmedi. Takšen je dozdajšnji mariborski izkupiček v prestopnem roku. "Zelo sem zadovoljen. Ker sem prepričan, da smo kadrovali zelo dobro. V svoje vrste smo privabili mlade igralce z reprezentančnimi izkušnjami. Njihova kakovost ni sporna, motivacija prav tako ne. Vsekakor bodo 'pritiskali' na igralce iz udarne zasedbe, kar je nadvse pomembno. Prav tako kot pozitivna energija, ki je prisotna v prvih dneh treningov. Da, res sem zadovoljen," pravi športni direktor Zlatko Zahović in dodaja: "Poleg tega smo fante dobili zastonj."

Povsem zastonj vendarle ne, to ne velja za Valona Ahmedija, za katerega so Mariborčani morali odšteti nekaj denarja. Kot smo že poročali, ne gre za astronomske zneske, po naših informacijah je klubski račun celjskega prvoligaša osvežilo nekaj manj kot 50 tisoč evrov.

DA, POTEKAJO AKTIVNOSTI V TEJ SMERI
Čeprav je novih moči že kar nekaj, vijoličasti kadrovanje še niso zaključili, v načrtu je prihod še enega branilca. "Drži, potekajo aktivnosti v tej smeri, več ne morem razkriti. Težko, zelo težko je predvidevati, kdaj naj bi se vse skupaj razpletlo, a se seveda trudimo, da bi se čim prej," je povedal Zlatko Zahović. Več ni želel razkriti, toda iz dobro obveščenih krogov smo dobili namig, da športni direktor primerno rešitev išče v tujini. Njegova tarča je menda štoper, ki je že igral oziroma igra v tekmovanju na visoki ravni.

KAKŠNO JE SPOROČILO?
 "Potrebujemo branilca," je v preteklem obdobju pogosto poudarjal Krunoslav Jurčić. Upravičeno, saj je dejstvo, da prave rešitve ni imel. Aleksander Rajčević je okreval po poškodbi, Abel Gigli pa je bil daleč od želene forme, zato sta vrzel zapolnjevala največkrat Aleš Mertelj in Željko Filipović. Medtem so se torej razmere zelo spremenile.

Aleksander Rajčević se je pridružil začetku priprav, vendar za zdaj še ni nared na največje napore, konkurenco v obrambni vrsti je prav tako okrepil Denis Šme, na poti pod Kalvarijo je še en branilec. Hrvaški strokovnjak bo potemtakem imel veliko večjo izbiro, kot jo je imel jeseni, hkrati bržčas ni odveč vprašanje, kakšno je sporočilo prihoda dveh obrambnih igralcev oziroma treh ob predpostavki, da pri Aleksandru Rajčeviću ne bo zapletov in bo njegova vrnitev potekala po pričakovanjih.

BOJ SE JE ZAČEL V PONEDELJEK
 Za zdaj je popolnoma jasno, da ima (prepričljivo) najslabše izhodišče Abel Gigli, ki se ni udeležil začetka priprav. Krive so terapije, ki jih opravlja v Italiji, a najbrž bi jih lahko opravil tudi prej. Časa med zimskim oddihom je bilo dovolj, ob njegovi odločitvi so v Ljudskem vrtu menda zastrigli z ušesi. Morda se je Zlatko Zahović ravno zaradi tega odločil, da se bo odpravil po nakupu v tujino, morda nekateri niso več "zabetonirani" v tolikšni meri, kot so bili do zdaj. A to so seveda zgolj ugibanja, namigovanja. Dejstvo je, da bodo imeli v prihajajočem obdobju vsi igralci dovolj priložnosti, da prepričajo Krunoslava Jurčića, da si zaslužijo mesto v udarni enajsterici. Boj se je začel v ponedeljek.