franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 16.01.2016 10:38:11

Novo priznanje za Oblaka: Kar ni uspelo De Gei in Courtoisu, je uspelo Slovencu (video)

Jan Oblak
Reuters
Jan Oblak uživa v Madridu, kjer je z Atleticom trenutno na prvem mestu la lige, ob tem pa dobiva priznanje za priznanjem. Potem ko je bil proglašen za najboljšega slovenskega nogometaša v letu 2015, je zdaj dobil dve novi prestižni priznanji.

Slovenski reprezentančni čuvaj mreže je bil na začetku leta 2016 izbran za najboljšega slovenskega nogometaša v letu 2015, kjer je zmagal v zelo močni konkurenci in za seboj pustil Josipa Iličića, Samirja Handanovića, Roberta Berića in Kevina Kampla.

Tudi v letu 2016 je šele 23-letni Škofjeločan v izjemni formi in je eden glavnih junakov Atletica, ki v tem trenutku (resda s tekmo več) vodi na lestvici španskega prvenstva pred Barcelono in mestnim tekmecem Realom. Ob tem pa Oblak ruši rekord za rekordom in kaj lahko bi se zgodilo, da se bo konec maja lahko pohvalil z najboljšo vratarsko sezono v zgodovini španske prve lige!

In njegove fantastične predstave kakopak niso ostale neopažene. Tako ga je priznani španski športni časnik As proglasil za najboljšega vratarja v prvi polovici letošnje sezone španske la lige, zdaj pa je Oblak dobil še eno priznanje.

Priznanje, ki ga nista dobila na primer niti njegova predhodnika na golu Atletica David de Gea in Thibaut Courtois, pa niti noben drug čuvaj mreže, ki je kdajkoli stal na vratih rdeče-belih. S strani navijačev Atletica je bil namreč izbran za najboljšega nogometaša v mesecu decembra, kar pred tem ni uspelo še nobenemu vratarju v zgodovini tega madridskega velikana. Čeprav ne gre za nagrado, ki bi bila najbolj prestižna v zgodovini nogometa, pa Oblaku, tako kot pravzaprav vsakemu nogometašu, veliko pomeni, kajti dobiti priznanje od navijačev, zaradi katerih se ne nazadnje nogomet sploh igra, zares ni mačji kašelj.

"Rad bi se zahvalil navijačem za to nagrado. Srečen sem, ker lahko pomagam ekipi in upam, da bom nadaljeval v takšnem slogu," je v odlični španščini ob nagradi povedal Oblak in nadaljeval: "Nisem vedel, da sem prvi vratar, ki je dobil to nagrado, seveda sem presrečen, da mi je to uspelo. Ampak to ni pomembno, najpomembnejše je, da smo dobri, da igramo dobro in upam, da bomo v tem slogu nadaljevali. V tej sezoni smo dokazali, da smo res dobri, igramo odlično, smo prvi na lestvici in čeprav je minila šele polovica sezone, upam, da bomo še naprej pridno zbirali točke. Videli bomo, kam nas bo to na koncu pripeljalo in če bomo uspeli uresničiti svoj cilj."

Članki iz rubrike