Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.01.2016 10:07:02
Deli članek:

Maribor se krepi še naprej, prišel tudi zvezdnik Celja

nkmaribor

Zlatko Zahović je v Ljudski vrt pripeljal še enega nogometaša.

Kljub temu, da je minilo že kar nekaj časa, kar je Valon Ahmedi nazadnje opozoril nase v Prvi ligi Telekom Slovenije, mu je vseeno uspel veliki met. V Makedoniji rojeni in v Italiji vzgojeni mladi reprezentant Albanije bo kariero nadaljeval v Mariboru, velikan iz Ljudskega vrta je uradno potrdil prihod dosedanjega nogometaša Celja. Ahmedi je za slednjega igral sezono in pol, v tem času pa v slovenski ligi odigral 34 tekem in zabil pet golov.


Enaindvajsetletni nogometaš, ki je pred prihodom v Slovenijo igral v Italiji za Südtirol, pred letom dni je bil tik pred selitvijo na Nizozemsko, kamor ga je želel odpeljati Heerenveen, a Celjani na koncu ponudbe niso sprejeli. Zatem so Ahmediju precej ponagajale poškodbe, tudi to je eden od razlogov, da že nekaj časa ni opozoril nase.

Ahmedi je postal četrti zimski novinec v Mariboru, že pred tem so se na Štajersko preselili tudi dosedanji nogometaši Kopra Matej Palčič, Amar Rahmanović in Denis Šme. Za zdaj je odšel le Petar Stojanović, ki je podpisal za Dinamo iz Zagreba.