Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 11.01.2016 11:49:08

Dejan Djermanović: Za Olimpijo sem verjetno že odigral zadnjo tekmo

alesfevzer.com
Dejan Djermanović prejšnjo sezono v Olimpiji ni dobil prave priložnosti, zato jo je preživel na posodi, najprej je nosil dres Celja, v drugem delu pa je igral za srbskega prvoligaša Voždovac. Poleti se je vrnil v Stožice in upal, da bo postal pomemben del moštva Marijana Pušnika.

Sedemindvajsetletnega Ljubljančana smo v petek ujeli, ko se je potil v fitnesu, saj se že pripravlja na zahtevno obdobje, ki se bo začelo naslednji teden. Na začetku pogovora smo se vrnili na jesenski del sezone, v katerem je nastopil na enajstih prvenstvenih tekmah, na katerih je na igrišču preživel skromnih 294 minut, v tem času pa svojo statistiko obogatil s tremi zadetki in podajo. Učinek je bil zelo soliden, vendar pa je minutaža tista, ki Djermanovića ni zadovoljila – trikrat je sicer bil del prve postave, nobenega srečanja pa ni odigral v celoti.

"Na začetku je bilo vse videti dobro, potem pa niti sam ne vem, kaj se je zgodilo. Razumljivo je, da se je vse vrtelo okoli Andraža Šporarja, odlično je igral in redno zabijal, povsem zasluženo je bil v ospredju, vendar mislim, da bi si tudi jaz zaslužil vsaj kakšno minuto več. Glede na to, kako se je sezona začela, je normalno, da ne morem biti zadovoljen," je povedal napadalec, ki je po vrnitvi z enoletne posode upal, da bo imel pomembnejšo vlogo v ekipi. Navsezadnje je bilo to povsem športno, saj se je v klubu veliko spremenilo, prišel je nov trener, vsi fantje naj bi začeli iz istega izhodišča in se nato borili za mesta med prvimi enajstimi.

Moštvo je odigralo zelo dobro polsezono, v kateri je Olimpija po dolgem času zasedla vrh prvenstvene lestvice. Ne glede na to, da je zelo zadovoljen zaradi dobrih rezultatov svojega kluba, pa je zadovoljstvo malo skazilo dejstvo, da ni mogel bolj aktivno sodelovati pri ustvarjanju te lepe zgodbe. "V tej sezoni je bilo doseženih veliko golov, med napadalci v najboljših klubih je kar šest takih, ki so dosegli vsaj deset zadetkov. Če bi več igral, bi mogoče tudi jaz zadel še večkrat in bi s tem dodatno okrepil samozavest, kar bi bilo dobro tako zame kot za ekipo," je dejala zeleno-bela triintridesetica, ki je v Olimpiji od januarja 2012, poleti pa ji poteče pogodba z zmaji.

V ponedeljek se bo Djermanović udeležil prvega dneva priprav, za zdaj pa še ni povsem jasno, ali bo dres vodilnega prvoligaša nosil tudi v prihodnje. "Niti sam ne vem natančno, kakšen je moj položaj. Glede na to, da nisem veliko igral in da se mi čez pol leta izteče pogodba, se utegne zgoditi, da bomo prekinili sodelovanje," nam je razložil sogovornik, za katerega obstaja določeno zanimanje, vendar za zdaj bolj temelji na povpraševanju. To seveda ni prav nič presenetljivo, saj je Djermanović še vedno član Olimpije, tako da je za njegove usluge vseeno treba plačati vsaj minimalno odškodnino. Ena od možnosti je tudi ta, da že zdaj podpiše pogodbo z novim klubom, katerega član bo kot prost nogometaš postal šele po izteku sodelovanja z Olimpijo. "To je možnost, ampak to ni moj cilj. Najraje bi rešil položaj pri Olimpiji in potem razmišljal, kako naprej."


ENKRAT ZELEN, VEDNO ZELEN!
Podobno kot poleti bo tudi tokrat prišlo do spremembe na mestu trenerja. In vnovič to pomeni, da se bo vse začelo na novo, poleg tega je ekipo zapustil Šporar, v napadu se je torej sprostilo eno mesto. Je mogoče v teh stvareh treba iskati novo priložnost v Olimpiji?

"Iskreno mislim, da ne. Do zdaj sem ves čas upal, da se bo glede mojega statusa kaj spremenilo na bolje. Ne vem, mogoče lahko rečem, da sem za Olimpijo že odigral zadnjo tekmo. Nikoli se ne ve, mogoče se bom kdaj še vrnil, toda trenutno je to to. Večja verjetnost je, da bo prišlo do prekinitve pogodbe kot podaljšanja ali novega dokazovanja v Olimpiji. Mislim, da sem bil v teh štirih letih korekten do kluba, zato verjamem, da ne bo nobenih težav s tem," je tako kot vedno brez dlake na jeziku svoje razmišljanje predstavil Djermanović. Jasno pa je, da nikakor ni vse odvisno od njega, zadnjo besedo bo seveda imel klub oziroma nov trener, ki bo moral predstaviti svoje načrte, športni direktor Ranko Stojić in predsednik Milan Mandarić. Do končne odločitve bo torej treba počakati še nekaj dni.

Je pa zato v vsem skupaj priljubljeni Djerma našel tudi izrazito pozitivno stvar – polsezono je prestal brez poškodb, ki so ga pogosto pestile v preteklih letih. "Šele v takih trenutkih človek vidi, kaj pomeni zdravje. In ravno to, da sem lahko normalno treniral, mi ogromno pomeni. Lahko sem dal vse od sebe, in to je tisto, kar šteje."

Na koncu se seveda nismo mogli izogniti napovedi razpleta letošnje sezone, v kateri se je Olimpija po dolgem času znašla v enakovrednem boju za naslov prvaka. "Klub bo moral pripeljati še kakšnega igralca, toda Olimpija je že zdaj pokazala, da ima kakovost, in verjamem, da se bo do konca borila za naslov. Iz vsega srca upam, da bo naslov končno prišel v Ljubljano, ne glede na to, ali bom jaz tu ali ne, pa saj veste, kako pravijo: enkrat zelen, vedno zelen!"

Članki iz rubrike