bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 09.01.2016 19:30:08

Elekejev in Hentyjev zastopnik: Gre za delikatno obdobje

m24.si
V zadnjem času je precej negotovosti okoli prihodnosti nigerijskih napadalcev Blessinga Elekeja in Ezekiela Hentyja. Nadarjeni dvojec je s svojimi predstavami dodobra zaznamoval dogajanje v jesenskem delu domačega prvenstva, zato se je okoli njega dvignilo precej prahu.

Že nekaj časa se govori, da bo Eleke v tem prestopnem roku zapustil Gorico, med možnimi okolji pa se je največ omenjalo Olimpijo. To bi pomenilo, da bi tam združil moči z rojakom, s katerim ga druži dejstvo, da sta karieri začela v akademiji Flying Sports v Lagosu. Toda na drugi strani obstaja možnost, da se to ne bo zgodilo. Za napadalca Gorice se namreč ne zanima samo Olimpija, prav tako ni jasno, ali bo Henty spomladi sploh še nosil zeleno-beli dres, saj tudi za njegove usluge vlada precej zanimanja.

henty af
www.alesfevzer.com

O teh stvareh smo se pozanimali pri njunem zastopniku Stephenu Makinwi, ki bo imel zaradi odlične polsezone omenjenega dvojca v tem mesecu precej dela. Je pa jasno, da mu ga sploh ne bo težko opravljati, saj gre predvsem za tako imenovane sladke skrbi, ki vsem prijajo. Najprej smo se dotaknili dogajanja okoli Elekeja, ki je z dvanajstimi zadetki drugi strelec lige, ob tem pa je na devetnajstih tekmah prispeval še štiri podaje. "Verjamem, da Elekejeva prihodnost ni povezana z Novo Gorico, in lahko rečem, da jo bomo v naslednjih nekaj dneh dokončno konkretizirali," je začel nekdanji napadalec Lazia, ki je v serie A zabil 16 golov, in dodal, da sicer ne more povedati natančnega datuma, kdaj se bo to zgodilo, a je še enkrat izpostavil, da se bo to zgodilo kmalu.

Zanimivo je, da nam ni mogel natančno odgovoriti, ali se bo 19-letni napadalec v ponedeljek udeležil prvega dneva priprav novogoriškega kluba, s katerim ga pogodba veže do poletja 2017. V nadaljevanju je še enkrat potrdil, da je med Elekejevimi snubci vodilno moštvo slovenskega prvenstva. "Olimpija je izrazila zanimanje, vendar tudi v tem primeru ne morem povedati ničesar konkretnega."

blessing eleke af
www.alesfevzer.com

Na vprašanje, ali je Eleke že mogoče podpisal kakršenkoli dogovor z ljubljanskim klubom, pa je odvrnil: "Gre za špekulacije in tega ne morem potrditi. Kot njegov zastopnik lahko povem samo stvari, ki so že konkretizirane. Olimpija je zelo dober klub z dobrim projektom, verjamem, da bi v Ljubljani lahko napredoval. In najpomembnejše pri iskanju naslednjega okolja so prav naslednje stvari: da gre klubu dobro, da bi se Eleke tam še naprej razvijal in redno igral."
Makinwa je še naprej previdno izbiral besede, ostal je skrivnosten, dodal je samo to, da zanimanje za Elekeja prihaja iz več različnih držav. Na vprašanje, iz katerih, smo ostali brez jasnega odgovora.

NIHČE NI STOPIL V STIK Z NAMI
Nato je na vrsto prišel še Henty, ki je z osmimi asistencami ob Nejcu Skubicu najboljši podajalec lige in s prav toliko zadetki tretji strelec zmajev. "Za Hentyja obstaja veliko zanimanja, vendar se moramo najprej usesti z Olimpijo, da vidimo, kakšne načrte ima klub. Prav tako bomo svoje želje predstavili tudi mi, tako da bo odločitev o njegovi prihodnosti znana kmalu."

henty gw
Grega Wernig

Kot zadnji v nizu klubov, ki so se omenjali v zvezi z 22-letnim krilnim napadalcem, je bila varšavska Legia. "Tega prav tako ne morem potrditi, ker osebno nisem govoril z nobenim predstavnikom poljskega kluba. Prav vse se lahko zgodi," je zaključil Makinwa, ki je z nasmeškom na obrazu povedal, da se zaveda, da ni povedal ničesar takega, česar že ne bi vedeli, nato pa kot neke vrste opravičilo dejal: "Trenutno obdobje je res delikatno, zato moramo biti potrpežljivi. Ko se bo zgodilo kaj konkretnega, vas bomo seveda obvestili."

Kar zadeva morebitno podelitev slovenskega državljanstva obema nogometašema, se prav tako ni zgodilo še nič novega. "Odprti smo za pogovor, fanta se v Sloveniji odlično počutita, ampak do zdaj z nami še nihče ni stopil v stik glede tega. Če se bo to zgodilo, se bomo stvari lotili z vso resnostjo," je pogovor končal 32-letni nekdanji član Gorice.

Članki iz rubrike