Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
24.12.2015 15:25:00
Deli članek:

Dva bosta odšla iz Ljudskega vrta, kaj pa tretji?

Drago Wernig - TAKA

Nekateri igralci vijoličastih si bodo morali poiskati nove klube.

Mariborski nogometaši se bodo vnovič zbrali 10. januarja na tradicionalni skupni večerji, na kateri bo Krunoslav Jurčić svojim varovancem razkril načrt priprav, naslednji dan bo na sporedu prvi trening. Zraven bosta kakopak tudi nova člana Matej Palčič in Amar Rahmanović, prav tako kot novopečeni očka Aleksander Rajčević, ki bo že odšteval dneve do začetka vadbe na vso moč skupaj z ekipo, a bržčas bo kakšen znan obraz tudi manjkal.

Bolj ali manj je jasno, da v moštvu ne bo več Aleša Mejača in Daliborja Volaša, ki po vrnitvi iz B-ekipe v udarno zasedbo nista našla prostora pod soncem in hrvaški strokovnjak na vijoličasti klopi je že sporočil, da na omenjeni dvojec v prihodnje ne bo več računal, primorski napadalec je tudi sam izrazil željo po odhodu. Pod Kalvarijo bi menda utegnili zahtevati vsaj minimalno odškodnino, vendar ni izključeno, da bo Dalibor Volaš lahko klubske barve zamenjal brez nadomestila.

Negotov ostaja tudi nadaljnji status Amirja Derviševića, ki je v prvem delu sezone odigral zgolj 79 minut, in dejstvo je, da ga ni v resnejših načrtih Krunoslava Jurčića. Odhod ljubljanskega vezista se zdi dokaj verjeten ...