Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
24.12.2015 14:01:59
Deli članek:

Genialno časopisno opravičilo van Gaalu (foto)

Reuters

Novinarska konferenca, na kateri se je Louis van Gaal tako zelo razjezil, da jo je zapustil po vsega petih minutah, še vedno buri duhove. Z genialno domislico pa se je Nizozemcu za vse opravičil angleški Sun.

Nizozemec je po petminutnem monologu, v katerem se je znesel nad predstavniki sedme sile, ker mnogi nanj že gledajo kot na nekdanjega trenerja Manchester Uniteda, zahteval tudi opravičilo. 
"Bral sem, da sem že odpuščen, bral sem, da me je Mourinho že nadomestil. Se vam zdi to pošteno? Kaj si je ob tem mislila moja družina, moji prijatelji, navijači? Mislite, da se z vami želim pogovarjati," se je spraševal Van Gaal in vsem prisotnim za praznike zaželel veliko piva in pite, nato pa odvihral iz prostora za novinarske konference.

Angleški mediji mu niso ostali dolžni, dobil je opravičilo, ki ga je zahteval. Skorajda. Tabloid The Sun je namreč izšel z naslovnico, v celoti posvečeno Nizozemcu. Oprosti, je pisalo z velikimi črkami, ob straneh pa so pri Sunu navedli vse razloge, zakaj jim je žal. Žal nam je, da nisi zmagal na šestih tekmah. Žal nam je, da si s prvega zdrsnil na peto mesto. Žal nam je, da si izpadel iz lige prvakov. Žal nam je, da do smrti dolgočasiš navijače. Žal nam je, da si za to zapravil 250 milijonov funtov.