podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 20.12.2015 16:35:14

O čem sta se pogovarjala Stojić in Đurovski?

Drago Wernig - TAKA
Imenovanje novega trenerja Olimpije ostaja vprašanje za milijon dolarjev. V zmajevem gnezdu so se pričakovano zavili v molk, športni direktor Ranko Stojić mora sprejeti odločitev, ki bo pomembno vplivala na nadaljnjo prihodnost kluba.

Snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu je do zdaj javno razkril le enega strokovnjaka, ki bi utegnil na zeleno-beli klopi naslediti Marijana Pušnika. Marka Nikolića, s katerim sta sodelovala pri Radu. "Ima vse lastnosti, za katere želimo, da jih ima trener Olimpije. Glede njegovega morebitnega prihoda v Ljubljano stika še nisva vzpostavila. Vem, da ima rad Slovenijo in da pozorno spremlja dogajanje v naši ligi," je v pogovoru za beograjski Sport med drugim povedal športni direktor zeleno-belih.

Je torej nekdanji trener beograjskega Partizana prvi favorit za klop Olimpije? Morda, ni pa nujno. Najdejo se namreč tudi taki, ki so prepričani, da je takšna odkritost Ranka Stojića morda zavajajoča z namenom zagotoviti si dneve brez raznoraznih pritiskov, da bi lahko v miru izbral ustrezno rešitev.

Kot vse kaže, je eden od iz dneva v dan številčnejših kandidatov tudi Milko Đurovski.V tej sezoni je že deloval na slovenskem prvoligaškem prizorišču, a se je naposled v Zavrču zaradi nesoglasij z Miranom Vukom zadržal le kratek čas, zdaj bi se torej lahko vrnil na sceno in po mariborski sedel še na ljubljansko klop. Zelo redki so trenerji na sončni strani Alp, ki so vodili oba večna rivala, v bistvu sta samo dva – Bojan Prašnikar in Marijan Pušnik. Se jima bo kmalu pridružil nekdanji odlični napadalec, ki je med igralsko kariero prav tako igral za oba srbska velikana Partizan in Crveno zvezdo?

Ranko Stojić in Milko Đurovski naj bi se celo srečala in opravila pogovor. V petek dopoldne smo iz dveh dovolj zanesljivih virov dobili potrditev, da se je to res zgodilo. Seveda smo želeli slišati komentar Milka Đurovskega, toda brez uspeha, na naše klice se ni odzival, po čemer bi prav tako lahko sklepali, da se nekaj dogaja. Sicer pa je 52-letni strokovnjak z zeleno-belo barvo že povezan. Olimpiji je pomagal na začetku nove poti in v njenem dresu tudi sklenil igralsko kariero, njegov registracijski kartonček je menda še vedno v Ljubljani. Bo kmalu tudi trenerski?

SE JE PONUDIL TUDI LOTHAR MATTHÄUS?

Ranko Stojić je pred dnevi razkril, da se je za prihod v Ljubljano ponudil tudi nekdanji italijanski reprezentant Ciro Ferrara, oziroma je to seveda storil njegov zastopnik. Nekdanji igralec Napolija in Juventusa je sedel na klopi stare dame in Sampdorie, vodil je tudi mlade azzurre, trenutno je brez kluba. Menda pa je med ponujenimi strokovnjaki vsaj še eno zelo zveneče ime, in sicer nihče drug kot Lothar Matthäus, ki ga posebej pač ni treba predstavljati ...

Članki iz rubrike