Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.12.2015 18:04:09
Deli članek:

Rudar do minimalne zmage nad Zavrčem

Arsen Perić

Velenjčani so zadnjo jesensko tekmo pred domačimi navijači končali uspešno. Z zadetkom Davida Kašnika so povsem zasluženo ugnali danes precej blede nogometaše Zavrča.

Ti so sicer kar neugoden tekmec za knape, saj so jih slednji na enajstih tekmah premagali le trikrat. Rudar se je s prvo zmago v zadnjih šestih krogih utrdil na sedmem mestu na lestvici, Zavrč je s petimi točkami več peti.

Velenjčani so po dokaj enakovredni predstavi povedli po svoji prvi resnejši akciji, in sicer v 23. minuti, ko je s strelom z glavo po podaji iz kota zadel David Kašnik in dosegel svoj drugi zadetek v sezoni. Pred tem so gosti zapravili edino priložnost, v drugi minuti je strel Alberta Riere malce z leve strani obranil Matej Radan.

Haložani sicer v prvem delu niso bili posebej nevarni, na drugi strani pa so domačini v 31. minuti zapravili še eno lepo priložnost, ko je po lepi podaji Damjana Trifkovića iz bližine poskusil Mario Babić, a preslabo.

Prva polovica drugega polčasa je minila v igri brez nevarnih akcij, v 77. minuti pa so imeli Velenjčani izjemno priložnost za podvojitev prednosti, a je Matija Kovačić velenjskemu napadalcu Mateju Eteroviću obranil enajstmetrovko. To je zakrivil Aleks Pihler s prekrškom nad Klemnom Bolho.

Le nekaj trenutkov pozneje je bil blizu zadetka tudi Elvedin Džinić, ki je po obrambi Kovačića in odbiti žogi zadel vratnico. Tik pred koncem je imel priložnost za izenačenje na drugi strani Riera, edini nevaren Zavrčan na tej tekmi, a je z glavo za malo zgrešil cilj.

Rudar bo v 22. krogu prihodnjo soboto gostoval v Domžalah, Zavrč pa bo dan prej gostil Krko.



Rudar - Zavrč 1:0 (1:0)
Stadion Ob jezeru. 500 gledalcev. Sodniki: Kovačič (Grosuplje), Vukan (Apače) in Anželj (Tišina).
Strelec: 1:0 Kašnik (23.).
Rudar: Radan, Kocić, Kašnik, Knezović, Ihbeisheh (od 46. Džinić), Bolha, Babić, Črnčič, Tolimir, Eterović (od 81. Grgić), Trifković (od 64. Pišek).
Zavrč: Kovačić, Petrović, Antić, Rogač, Datković, Cvek, Pihler, Tahiraj, Riera, Golubar (od 61. Matjašič), Batrović.
Rumeni kartoni: Kašnik, Kocić, Eterović; Tahiraj, Pihler, Rogač, Petrović.
Rdeči karton: /.