Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.11.2015 20:21:33
Deli članek:

Udinese dal misliti trenerju Olimpije Marijanu Pušniku (video)

www.alesfevzer.com

Udinese je v petek zvečer trikrat zatresel mrežo Olimpije, kar dvakrat po veliki zaslugi ljubljanske obrambe.

V petek sta se v mednarodni prijateljski tekmi pomerila Olimpija in Udinese, gledalci v Stožicah so videli kar šest golov. Obračun med vodilnim klubom PLTS in italijanskim prvoligašem se je končal z remijem 3:3, toda zmaji bi lahko slavili izdatno zmago, če bi bili v napadu precej bolj zbrani in v obrambi precej manj nespretni.

Kar dva od treh golov so gostje iz Vidma namreč dosegli izključno po napakah predvsem vratarja Darka Brljaka in v manjši meri tudi njegovih soigralcev iz obrambe. To je trenerju Marijanu Pušniku teden dni pred večnim derbijem z Mariborom zagotovo dalo misliti, ne glede na vse pa je bil Korošec po remiju s članom serie A relativno zadovoljen.

"Videli smo dobro tekmo, ki mi je dala kar nekaj koristnih odgovorov pred začetkom priprav za prihajajoči večni derbi. Poleg šestih zadetkov in številnih lepih akcij pa smo na drugi strani storili tudi nekaj napak v obrambi, ki si jih ne bi smeli privoščiti. A zato obstajajo takšne preizkušnje, da nato vsako podrobnost analiziraš in vidiš, kje se skrivajo dodatne rezerve in kje glavne pomanjkljivosti," pravi prvi mož Ljubljančanov.

Pušnik je hkrati priznal, da komaj čaka na tekmo s Štajerci, ki bo v soboto zvečer: "To bo zagotovo vrhunec letošnje jeseni v državnem prvenstvu. Glede na to, da sta obe moštvi v zelo dobri formi, sem prepričan, da nas čaka izjemen sobotni večer. Na obračun z večnim tekmecem se bomo pripravljali po ustaljenem programu. Brez prevelikega 'pompa', predvsem v miru in v želji, da z dobro igro in posledično pozitivnim rezultatom še enkrat več razveselimo svoje najzvestejše privržence."