Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
10.11.2015 10:00:12
Deli članek:

Zavrč in afera pasulj: Kako hudo je počilo med Vukom in Đurovskim?

Drago Wernig - TAKA

Kot vse kaže, bodo nogometaši Zavrča spet dobili novega trenerja.

Ivica Solomun, Slavko Matić in Peter Pacult so v tej sezoni že sedeli na klopi haloškega prvoligaša, a so zaradi takšnih in drugačnih razlogov tudi že nekdanji trenerji Zavrča, očitno pa se bo oziroma se je tej skupini strokovnjakov pridružil tudi Milko Đurovski.

Saj ni res, pa je. V dozdajšnjem delu sezone smo na ta način dogajanja v Halozah že pogosto opisovali in vse kaže, da bo tako tudi v prihodnje. Ker v Zavrču očitno nikoli ne morejo presenetiti do te mere, da ne bi mogli še bolj. In verjeli ali ne, sinočnje informacije govorijo o tem, da se na trenerski klopi obeta nova zamenjava. Še več, ta naj bi se že zgodila, vendar uradne potrditve še ni. Ampak bolj ali manj je jasno, da Milko Đurovski v prihodnje ne bo več poveljeval zasedbi, v kateri sta med drugim španski zvezdnik Albert Riera in nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine Zlatan Muslimović.

PASULJ ZA MOČ 
Po nekaterih informacijah je Miran Vuk v preteklem obdobju menda vplival tudi na prehrano igralcev. Nezadovoljen, ker naj bi ekipa ne imela dovolj moči, je igralcem bojda naročil, da namesto z mesom energijo pridobivajo s pasuljem ... 

Na prvo žogo bi človek pomislil, da je kriv zadnji domači remi s Krčani. Popolnoma jasno je, da so gostitelji pričakovali ves izkupiček, da bi bolelo še bolj, so brez vsega izkupička ostali v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je za veselje novincev na prvoligaškem prizorišču z mojstrovino poskrbel sin pomočnika slovenskega selektorja Tim Čeh. V Zavrču razočaranja nad takšnim razpletom sicer niso skrivali, toda za zadnji potres so vendarle kriva dogajanja ob igrišču. Počilo je na relaciji prvi mož kluba–trener.

Sicer ni skrivnost, da se Miran Vuk rad tako ali drugače vtika v delo strokovnega vodstva, kar Milku Đurovskemu očitno ni bilo všeč. Nekdanji izjemni napadalec je to bojda želel razčistiti v pogovoru s svojim šefom in jasno določiti pravila igre, toda dobili smo namig, da mu je v včerajšnjem dopoldnevu dokončno prekipelo, ko naj bi ga ob prihodu na trening dočakal kar natančno določen program dela med reprezentančnim premorom. Sestavil ga je nihče drug kot Miran Vuk in trenerju menda "predlagal", da bi bilo najbolje, če bi vadba v naslednjih štirinajstih dneh potekala tako, kot si je zamislil.

Vključno s terminoma za prijateljski preizkušnji. Milko Đurovski se s tem kajpada ni strinjal, v tak način dela ni želel privoliti, in ker tudi alfa in omega kluba v svojih zahtevah menda ni hotela stopiti korak nazaj, poti nazaj ni bilo več. Besedni spor je bil neizbežen, nakar naj bi trener nemudoma zapustil klubske prostore na stadionu, sedel v avto in se vrnil domov v Maribor. Z jasnim sporočilom, da tako pač ne bo šlo, da takšno sodelovanje nima smisla.

Ekipo je zato na trening odpeljal pomočnik Miran Emeršič, o tem, kaj se bo dogajalo v prihodnjih dneh, pa lahko le ugibamo. Se lahko zgodi, da se bosta Milko Đurovski in Miran Vuk po izbruhu umirila, zakopala bojno sekiro in se po prespani noči znova lotila dela s skupnimi močmi? Glede na ego obeh vpletenih v to zgodbo je kaj takega skoraj nemogoče pričakovati, uresničitev takšnega scenarija bi bila prava mala senzacija, kar pomeni, da bo moral Miran Vuk v lov na novega trenerja. Po Ivici Solomunu, Slavku Matiću, Petru Pacultu in Milku Đurovskemu, ki je vodil le štiri tekme, bo na završko klop očitno sedel še peti strokovnjak.