Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.10.2015 17:33:49
Deli članek:

Šporarjev šov Celje potisnil na dno

www.alesfevzer.com

Nogometaši Celja so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:4 (0:3).

Nesporni junak drugega celjsko-ljubljanskega obračuna na Areni Petrol v treh dneh je bil napadalec zeleno-belih Andraž Šporar, saj je dosegel vse štiri zadetke na tekmi in s skupno 13 goli vodi na lestvici strelcev. Olimpija, ki je v pokalu morala priznati premoč Celjanom, je z 11. zmago še utrdila vodstvo v prvenstvu, Celje pa je z devetimi porazi zadnje.

Ljubljančani so bili tisti, ki so začeli podjetneje, prišli do nekaj polpriložnosti, v 15. minuti pa je po napaki celjske obrambe oziroma Jureta Travnerja, ki je neprevidno vračal žogo vratarju Maticu Kotniku, zadel Andraž Šporar. Ta je dosegel svoj deseti zadetek v prvenstvu. Štiri minute pozneje je Ezekiel Henty prodrl po desni strani, a mu je žoga ušla malce čez črto, tako da zadetek po njegovi podaji ni obveljal.

Zato pa je veljal drugi Šporarjev zadetek v 22. minuti, ko je ljubljanski napadalec zadel s strelom z roba kazenskega prostora. Razpoloženi Šporar je imel novo lepo priložnost v 34. minuti, ko je streljal z glavo, takrat pa se je z obrambo izkazal Kotnik.

Celjani so bili dotlej povsem nenevarni, šele v 39. minuti je Blaž Vrhovec prišel do ugodnega položaja za strel, a nato slabo zadel žogo. Ob koncu polčasa pa je svoj tretji zadetek na tekmi dosegel Šporar, ko je žogo iz bližine z nogo v prazno mrežo pospravil po podaji neustavljivega Hentyja z desne strani.

V drugem polčasu so prvo resno priložnost zapravili Celjani, Enis Đurković je prišel do strela, Darko Brljak pa je dobro posredoval in žogo odbil kot. Celjani so imeli v tem delu igre nekaj več volje in želje, a pretirano lepih priložnosti niso imeli. Na drugi strani je bil v 78. nevaren Henty, ko je žogo poslal le malo mimo cilja. Zato pa je bil v 86. minuti natančnejši Šporar, ki je po podaji Mihe Zajca dosegel še svoj četrti zadetek na tekmi.

Celje bo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovalo v Domžalah, Olimpija pa dan prej v Velenju.


Celje - Olimpija 0:4 (0:3)
* Stadion Arena Petrol, gledalcev 1250, sodniki: Kajtazović (Kranj), Skok (Kidričevo) in Anželj (Tišina).
* Strelec: 0:1 Šporar (15.), 0:2 Šporar (22.), 0:3 Šporar (45.), 0:4 Šporar (86.).
* Celje: Kotnik, Travner (od 46. Vidmajer), Soria Alonso, Krajcer, Osman, Pajač, Vrhovec, Klapan (od 83. Ahmedi), Spremo (od 45. Esteves De Sousa), Firer, Đurković.
* Olimpija: Brljak, Fink, Mitrović (od 80. Zarifović), Kelhar, Klinar, Matić, Alves Da Silva (od 74. Kapun), Zajc, Mimoun (od 64. Ontivero), Henty, Šporar.
* Rumeni kartoni: Soria Alonso, Klapan, Osman; Henty, Matić.
* Rdeči karton: /.