mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
0 04.10.2015 10:57:33

KRKA – ZAVRČ: Niso si ga še razdelili

Nikola Miljković
Novomeščani so v Novi Gorici prekinili niz tekem brez poraza na gostovanjih, ki je trajal pet mesecev, zdaj bi bili radi uspešni tudi na Portovalu. A takšne so tudi želje Haložanov, ki prihajajo na krilih petih zaporednih zmag.

Tudi to se je prej ali slej moralo zgoditi. Po osmih zaporednih gostovanjih, na katerih niso okusili grenkobe poraza, so se Novomeščani prejšnji konec tedna iz Nove Gorice vrnili praznih rok. Bili so blizu temu, da bi osvojili točko, toda po izključitvi vratarja Miodraga Mitrovića so gostitelji v končnici unovčili številčno prednost in dvakrat zadeli. Tudi jutri se bodo Dolenjci morali znajti brez prvega vratarja, vendar to v ničemer ne spreminja njihovih ciljev.

"Haložani so v odlični formi. Premagali so dva velikana slovenskega nogometa, a to ne pomeni, da se bomo kar predali. Proti Zavrču imamo pozitiven niz in upam, da ga bomo nadaljevali. Tekma bo zahtevna, veliko bo dvobojev in prizadevati si moramo, da bi bili v njih čim bolj uspešni. Pričakujem napet obračun, hkrati verjamem v svojo ekipo. Dobro smo pripravljeni in upam, da bomo imeli podporo s tribun. Navijačem obljubljam, da jih ne bomo razočarali," pravi steber novomeške obrambe Leo Ejup.

NADALJEVATI V TAKŠNEM SLOGU
Po peti zaporedni zmagi nad Rudarjem bi pričakovali, da so razmere v Zavrču tako dobre, da je vse skupaj že kičasto, a resnica je drugačna. Oziroma je bila drugačna. Že v pričakovanju dvoboja z Velenjčani je prišlo do notranjih trenj, ki so grozila s katastrofo večjih razsežnosti, po nedeljskih pogovorih in dogovorih se je naposled razpletlo z odhodom športnega direktorja Dušana Petkovića, ki bo odslej s Haložani sodeloval le še kot menedžer.



Medtem se je življenje v haloškem prvoligašu vendarle vrnilo v običajne tirnice, ekipa se v vsaj navideznem miru pripravlja na gostovanje v Novem mestu. "Zanima nas le naslednja v nizu zmag, obenem verjamem, da bo ekipa v prihajajočem reprezentančnem premoru formo dvignila na še višjo raven," je jasen prvi mož Zavrča Miran Vuk.

"S prihodom trenerja Slavka Matića smo se dvignili. Iz nas je izvlekel maksimum in nas prepričal, da lahko premagamo katerokoli ekipo. Zdaj se ne smemo zaustaviti in se zadovoljiti s tem, kar nam je do zdaj uspelo. V takšnem slogu moramo nadaljevati," je odločen branilec Davor Rogač.

Krka in Zavrč bosta sicer odigrala deseto medsebojno tekmo na prvoligaškem prizorišču, vsekakor pa je nadvse zanimivo, da se niti ena izmed dozdajšnjih ni razpletla z delitvijo plena, remija še ni bilo. Izkupiček Haložanov je za odtenek boljši, toda na treh zadnjih preizkušnjah so slavili Dolenjci.

Značke: nogomet, zavrč, krka

Članki iz rubrike