stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 03.10.2015 19:23:51

V Velenju sta mreži mirovali

Arsen Perić
Nogometaši velenjskega Rudarja in Domžal so se v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Domžalski nogometaši bodo zadovoljni, da so niz neporaženosti podaljšali na sedem tekem. A hkrati bo zanje nekaj grenkega priokusa pri tokratnem remiju, saj so bili predvsem v drugem polčasu precej konkretnejši in boljši tekmec od Rudarja, ki je imel v vratih tudi razpoloženega Mateja Radana. Domžale kljub "le" točki ostajajo v stiku z vrhom lestvice, Rudar pa začenja spodnji del.

Ekipi v prvem polčasu nista posebej skrbeli za razburjenje na tribunah, obe sta proti tekmečevim vratom sprožili po vsega tri strele. Pri domačih je najprej, v deveti minuti, poskusil nekdanji Domžalčan Anže Pišek, a žogo poslal le v naročje Nejca Vidmarja. Ta je moral posredovati še v 34. minuti po poskusu Luke Prašnikarja, slednji pa je v 38. minuti z glavo meril premalo natančno. Na drugi strani so cilj zgrešili Slobodan Vuk v 15., Žan Majer v 22. in Gaber Dobrovoljc v 31. minuti.

V uvodu drugega polčasa so gosti takoj pritisnili, v 53. minuti je nevarno zagrozil Matic Črnic, ko je po lepem prodoru z nizkim strelom Mateja Radana prisilil k obrambi. Velenjski vratar je bil še enkrat na preizkušnji v 63. minuti, ko je sprožil Kenan Horić, tudi takrat je domači vratar svoje delo dobro opravil. Dve minuti pozneje Nejc Skubic z desnega roba kazenskega prostora zatresel še okvir vrat.

Nekaj trenutkov pozneje so Domžalčani prek Vuka sicer dosegli zadetek, a ga je sodnik razveljavil zaradi igranja z roko. V 73. minuti je Pišek z malce nespretnim izbijanjem žoge zadel prečko, kar je bil tudi zadnji razburljivejši dogodek na tekmi.



Rudar bo v 14. krogu 17. oktobra gostoval v Krškem, Domžale pa bodo gostile Krko.

Rudar - Domžale 0:0

Velenje - Stadion Ob jezeru, gledalcev 800, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Apače) in Vidali (Gračišče).
Strelci: /.
Rudar: Radan, Kašnik, Pišek, Krcić, Prašnikar (od 46. Grgić), Bolha, Grbić (od 67. Črnčič), Tolimir, Ihbeisheh (od 56. Jahić), Džinić, Žitko.
Domžale: Vidmar, Skubic, Vetrih, Zec (od 60. Horvat), Horić, Vuk (od 78. Podlogar), Črnic, Trajkovski, Dobrovoljc, Majer (od 70. Šišić), Mance.
Rumena kartona: Žitko, Črnčič
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike