Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2015 16:31:25
Deli članek:

NNC Brdo dobiva končno podobo

Arsen Perić

Priprave slovenske reprezentance na prihajajoči preizkušnji proti Litvi in San Marinu bodo nekaj posebnega.

Srečko Katanec in njegovi izbranci bodo prvič vadili v novem kompleksu Nacionalnega nogometnega centra Brdo, ki je iz dneva v dan bližje končni podobi. Naša izbrana vrsta bo vsekakor imela izvrstne razmere za delo, hkrati bo imela dovolj miru.

Arsen Perić


Nov dom slovenskega nogometa sicer nastaja v okviru parka Brdo. Gradnja nacionalnega nogometnega centra Brdo in upravne stavbe NZS se je začela na lokaciji v začetku novebra 2014. Po mnenju arhitektov Krušič Gre za izjemno funkcionalen kompleks, ki je lepo vmeščen v naravno okolje parka Brdo pri Kranju.

Arsen Perić


Nacionalni nogometni center ne bo namenjen samo nacionalnim reprezentancam, temveč bo svoje storitve nudil tudi drugim športnim ekipam in športnikom.

Arsen Perić


Nogometna zveza Slovenije je več kot 90 odstotkov sredstev, potrebnih za izgradnjo, pridobila s strani FIFE in UEFE. Predsednik NZS Aleksander Čeferin je povedal: "Takšne investicije so v Sloveniji relativno redke. Kljub podpori vseh vlad, v času katerih smo pridobivali dovoljenja za investicijo, država v sam center ne investira."