Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.09.2015 21:18:16
Deli članek:

Nora tekma in domača zmaga v Zavrču

Grega Wernig

Slavko Matić in njegovi varovanci nadaljujejo zmagoviti niz, Velenjčani se bržčas še dolgo ne bodo sprijaznili s tem, da so ostali praznih rok.

Zavrčani, pri katerih je na domačem igrišču prvič zaigral Albert Riera in pustil dober vtis, so zmagali še petič zapored in se vsaj začasno prebili na drugo mesto lestvice. Tokrat so se za tri točke morali zelo potruditi proti ambicioznemu Rudarju, ki je povedel in dobrih pet minut pred koncem izenačil, a na koncu v drugi minuti sodniškega dodatka ostal praznih rok.

Grega Wernig
Gledalci v Halozah so videli noro tekmo in čeprav sta mreži ostali nedotaknjeni, že v prvem polčasu spremljali všečno predstavo z nekaj več razburljivimi dogodki pred vrati Rudarja. Toda ta je prvi resneje zagrozil, in sicer je v 15. minuti Jaka Ihbeisheh prišel do žoge hitreje od vratarja Pavola Bajze, jo podal do Amerja Krcića, ki je meril z desetih metrov, toda ob hipni odsotnosti vratarja se je izkazal Davor Rogač. Domači so prvo lepo priložnost imeli v 21. minuti, ko je Francesco Tahiraj iz ugodnega položaja po globinski podaji meril nenatančno. Minuto pozneje je po podaji Stefana Petrovića Rok Zorko pred vrati preusmeril žogo, a zadel vratnico. V 36. minuti je po kotu v gneči pred golom do strela prišel Aleks Pihler, a tudi on je žogo poslal mimo cilja. Minuto zatem je Lovro Cvek sprožil še en strel za domače, Matej Radan pa je bil na mestu. 

Grega Wernig
Velenjčani so do vodstva prišli v 57. minuti, ko je zadel Ivan Knezović po podaji Stjepana Babića. V 66. minuti je Bajza obranil strel Klemenu Bolhi, dve minuti zatem pa so gostitelji izenačili, potem ko je Albert Riera lepo podal do Lovra Cveka, ki je žogo potisnil v mrežo. Le malce zatem je moral Radan posredovati po poskusu Aleksa Pihlerja, ki pa je do zadetka prišel v 79. minuti, ko je v mrežo preusmeril žogo po podaji z desne strani. 


Toda razburjenj v Zavrču še ni bilo konec. Velenjčani so se vrnili v igro že v 84. minuti, ko je Damjan Trifković zadel s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora, toda strelec tega zadetka ni dočakal konca tekme na igrišču, saj je v 90. minuti moral iz igre zaradi drugega rumenega kartona. Gostitelji so številno prednost unovčili, v drugi minuti sodniškega dodatka je Pihler v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu za končnih 3:2.

ZAVRČ - RUDAR 3:2 (0:0)
Zavrč - Stadion Športni park. 900 gledalcev. Glavni sodnik: Roberto Ponis (Koper).
Strelci: 0:1 Knezović (57), 1:1 Cvek (68), 2:1 Pihler (79), 2:2 Trifković (84), 3:2 Pihler (92).
ZAVRČ: Bajza, Petrović, Datković, Rogač, Mužek, Cvek, Pihler, Matjašič (od 70. Glavica), Batrović, Tahiraj (od 87. Glavina), Zorko (od 59. Riera). Trener: Slavko Matić.
RUDAR: Radan, Kocić, Kašnik, Knezović (od 70. Džinić), Ihbeisheh, Krcić (od 73. Tolimir), Bolha, M. Babić, Trifković, S. Babić, Prašnikar (od 80. Grgić). Trener: Slavko Javornik.
Rumeni kartoni: Batrović, Petrović; Prašnikar, Kašnik, Trifković, Kocić, S. Babić.
Rdeči karton: Trifković (90, drugi rumeni).