Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

liz
liz
0 15.09.2015 13:00:33

Nov obraz na Bonifiki

Davor Škerjanc
Arsen Perić
Koprčani so skromno začeli novo sezono. Po izpadu v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa, v katerem jih je izločil splitski Hajduk, rumeno-modri kar ne najdejo želene forme.

Po devetih krogih slovenskega prvenstva so z izkupičkom 2-2-5 uvrščeni šele na osmo mesto lestvice. Zaradi slabih rezultatov je moral Bonifiko že zapustiti trener Rodolfo Vanoli, kanarčke zdaj vodi Nedžad Okčić, prav tako pa so odgovorni v klubu v želji po izboljšanju rezultatov poskrbeli tudi za zanimivo okrepitev.

Za Koper bo tako do konca sezone igral Davor Škerjanc. Devetindvajsetletni nogometaš iz Brkinov je zadnji dve leti preživel na tujem. Najprej je bil član grškega drugoligaša Serresa, minulo sezono pa je igral za srbskega prvoligaša Voždovac. V dresu zmajev je odigral 29 tekem, na katerih je dosegel pet zadetkov in vknjižil še eno podajo.

Letos poleti se je zdelo, da bo hitronogi krilni nogometaš kariero nadaljeval pri naših zahodnih sosedih. Dober mesec se je namreč mudil pri tamkajšnjem klubu Monopoli, ki je iz četrte lige napredoval v tretjo. Vendar pa je prestop padel v vodo.

"S klubom smo se že dogovorili o podrobnostih sodelovanja. V bistvu je do sklenitve dogovora manjkal samo še podpis pogodbe, do katerega pa ni prišlo," nam je zaupal Škerjanc in razložil, kaj se je pravzaprav zgodilo: "Klub je napredoval v tretjo ligo, vendar pa še ni imel urejenih vseh papirjev, ki jih je potreboval - v Italiji je četrta liga amaterska, tretja pa profesionalna. Tako da sem moral kar nekaj časa čakati, da so uredili te stvari, preden sploh podpišejo profesionalno pogodbo. Par dni pred podpisom pa so se odgovorni odločili, da sem predrag za njih, da proračun ni dovolj velik in si me ne morejo privoščiti. Da si lažje predstavljate, kako blizu dogovora smo bili, vam lahko povem, da sem imel že izbrano stanovanje in letalske karte za ženo, vse je bilo urejeno, na koncu pa smo se razšli."

skerjanc_GW19038
Grega Wernig

Po tej izkušnji se je Škerjanc odločil priti domov in se pridružil treningom Kopra, s katerim je podpisal pogodbo do konca sezone. Koper je Davorjev peti klub v domovini, pred tem je namreč branil barve sežanskega Taborja, Primorja, Olimpije in Krke. "Zadovoljen sem, da sem se vrnil domov," je dejal novi kanarček, ki danes v pokalu še nima pravice nastopa, to pa bi se lahko spremenilo do nedeljskega gostovanja v Domžalah, kjer bo po vsej verjetnosti že kandidiral za nastop.

Članki iz rubrike