Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 14.09.2015 19:19:17

Zahović: Olimpija je odlična, ampak ...

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora je bil po zmagi v mestu vrtnic zadovoljen, evforičen pač ne.

Odziv Zlatka Zahovića na novogoriški tribuni ob mariborskih golih je bil dovolj zgovoren. Roki s stisnjenimi pestmi sta bili v zraku. "Saj vendar navijam za Maribor," se je po tekmi nasmejal športni direktor, ki je razkril svoj pogled na preobrazbo vijoličaste ekipe: "Telesna pripravljenost, to je bistvenega pomena. V preteklosti je bilo veliko takšnih in drugačnih analiz, zakaj smo se znašli v položaju, v katerem smo bili. Problem je bil, da enajst igralcev ni opravilo priprav. Tako smo se lotili Astane in zgodilo se je, kar se je. Če si nepripravljen, je nemogoče igrati. Nimaš možnosti. Lahko si še tako želiš, vendar ne moreš in ni ga trenerja, ki lahko to preživi. Bilo je res veliko poškodb, bolezni. Ti fantje imajo vse informacije, zelo dobro so trenirani. Tako je bilo pri Darku Milaniču in Anteju Šimundži, ampak če nimaš igralcev, je nemogoče trenirati. Ante je delal odlično, toda vseskozi nas je spremljala smola. Obilo smole in v takšnih razmerah je nemogoče, da bi ekipa delovala, kot bi si želeli. Nov trener ima to srečo, da ima na voljo večino zasedbe, in zdaj pričakujem Maribor, kot ga vsi poznamo."

NE ZATO, KER JE NEKDO KRIV
Lov na Ljubljančane bo zahteven. "Olimpija ima energijo več, ki smo ji jo dali mi. Ne zato, ker bi si to želeli, ker je nekdo kriv, temveč preprosto zato, ker nismo imeli zdravih igralcev. To se v nogometu dogaja, ampak ..." Ampak? "Tri pikice," se je smehljaje odzval Zlatko Zahović.


ZAOSTANEK JE BIL ŠE VEČJI
Zaostanek za zmaji je sedem točk, kar ob razpoloženih varovancih Marijana Pušnika ni zanemarljivo. "V pretekli sezoni smo zaostajali že za enajst. Olimpija je odlična, o tem ni nikakršnega dvoma, ampak ..." je še enkrat ponovil športni direktor vijoličastih in dodal: "Maribor bo še boljši. Brez skrbi, da bo."

MARIBOR POTREBUJE VRHUNSKEGA DELAVCA
Za konec se je še enkrat dotaknil izbire trenerja: "Ne glede na rezultat v Novi Gorici je tisto, kar smo potrebovali. Maribor potrebuje vrhunskega delavca, vrhunskega strokovnjaka z vizijo. To smo že imeli z Darkom Milaničem in Antejem Šimundžo, kar najbolj nazorno razkrivajo rezultati. Toda bili smo v fazi, ki se zgodi v vsakem klubu. Verjamem, da je to mimo, v prihodnje pričakujem vrhunski Maribor."

Članki iz rubrike