nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

dm
dm
0 13.09.2015 10:18:45

DOMŽALE – KRŠKO: Konec razprodaje

Grega Wernig
Z nedeljskim dvobojem med Domžalami in Krškem (ob 17.45) se bo končala prva četrtina prvenstva v 1. SNL.

Obe moštvi potrebujeta točke, vendar pa je večji pritisk na strani dvakratnega prvaka, saj je ta na prvih treh domačih preizkušnjah ostal praznih rok. Res je, da na svojem igrišču niso vknjižili še niti točke, ampak so zato na drugi strani Domžalčani najboljše gostujoče moštvo lige, zato smo jih po osmih krogih na prvenstveni lestvici vseeno našli na visokem tretjem mestu. Zdaj je njihov prvi kratkoročni cilj, da v svojem Športnem parku krivuljo rezultatov obrnejo navzgor oziroma še bolje, da začnejo zmagovati. Pri tem ne bežijo od vloge favorita, zmaga je edino, kar jih zanima.

TRAJA ŽE PREDOLGO
"Naša prva naloga je, da spremenimo izkupiček na domačem igrišču, ker se negativen niz vleče že predolgo. Poleg tega, da želimo biti ustvarjalni, napadalni in učinkoviti, moramo poskrbeti, da ne dobimo gola. Če nam to uspeva na gostovanjih, ne vidim razloga, zakaj nam ne bi tudi na domačem igrišču. Če nam bo to uspelo, sem prepričan, da bomo zmagali. Iz psihološkega vidika je pomembno, da smo uspešni na domačem terenu, kjer smo s preveliko lahkoto oddajali točke. Zahtevam, da v nedeljo s tem končamo," je odločen Luka Elsner, ki v zadnjih dveh tednih ni mogel računati na članska reprezentanta Nejca Skubica in Nejca Vidmarja ter člana mlade izbrane vrste Rudija Požega Vancaša. Vsi ostali pa so trdo delali in se marljivo pripravljali na nadaljevanje sezone.

SKUBIC: NISEM MOGEL VERJETI


"Kar nisem mogel verjeti, da se to res dogaja. Prva dva treninga, ko sem prišel v družbo fantov, ki sem jih prej gledal po televiziji, sem imel noge kar v krču. Kasneje, ko sem videl, da to ni bavbav, sem se sprostil. Igra je malo hitrejša, manj je časa za razmislek, občutki so res super," se je prve reprezentančne izkušnje spomnil kapetan Skubic, nato pa takoj preklopil na današnjo preizkušnjo. "Pričakujem zmago in nič drugega, vse ostalo bi bilo razočaranje. Z vsem spoštovanjem do Krškega, gledamo nase, imamo visoke ambicije, želimo preseči cilje, ki smo jih dosegli v minuli sezoni. Vemo, da nas samo zmaga ohranja pri vrhu." Nekaj besed je namenil tudi Krčanom: "Bil sem presenečen nad njihovim začetkom, mislim, da je to bilo bolj na krilih navijačev. So disciplinirana ekipa, mislim pa, da premoremo več kakovosti, kar bomo skušali pokazati na igrišču. Kažemo dobro igro, le ob porazu z Rudarjem smo bili  na igrišču neprepoznavni. Ta tekma nam je dala izkušnjo, da si takšne miselnosti v naši ligi ne moreš privoščiti, da nikogar ne boš premagal z levo roko. Vsak je lahko nevaren. Na ostalih tekmah smo bili boljši tekmec, na igrišču smo prevladovali in to nam vedno bolj vliva samozavest, da smo dobri, da smo sposobni vrhunskih rezultatov."

NA USTALJENIH TIRNICAH
V Krškem so na začetku reprezentančnega premora ostali brez dveh pomembnih članov ekipe, Bojana Đukića in Enesa Rujovića, odšel je še pomočnik trenerja Slaviša Dvorančić. "Oba igralca sta bila zelo pomembna, z dobro igro pri nas sta postala zanimiva ostalim. Na žalost je prišlo do tega ob koncu prestopnega roka. Sicer pa sta ta dva tedna minila pozitivno, izkoristili smu ju za treniranje po prej pripravljenem programu. Odmor je prišel v pravem trenutku, smo na poti, na kateri smo bili prej, na ustaljenih tirnicah. Gremo dalje," je z mirnim glasom dejal trener Tomaž Petrovič.

150 KRŠKIH NAVIJAČEV
V premoru je igralski kader postal močnejši za 24-letnega Marka Perkovića. Hrvaški branilec je tisti, ki bo skušal nadomestiti Đukićev odhod. Spremembe pa pomenijo, da je treba moštvo spet uigrati, kar zahteva določen čas. Za dodatno dobro voljo med nukelarci so poskrbeli najzvestejši navijači, ki so se udeležili enega izmed treningov in z navijanjem podprli svoje ljubljence. S tem so pokazali, da se ljudje v Krškem zavedajo realnosti, torej tega, da se njihov klub težko enakovredno kosa z večjimi. Ekipo naj bi v Domžalah spremljalo okoli 150 navijačev. "Čutijo, da se trudimo, pošteno delamo in verjamem, da bomo še pozitivno presenetili." Kako se zoperstaviti Domžalam?  "Gre za zelo organizirano ekipo z nekaj odličnimi posamezniki, ki je dobro vodena, in ki ve, kaj hoče. Mogoče nam niti ne ležijo najbolj, a bomo poskušali dati svoj maksimum in videli bomo, kaj nam bo to prineslo."

Članki iz rubrike