boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 03.09.2015 09:09:02

Zasluge za dobre rezultate Olimpije ima tudi Milenko Aćimović

Grega Wernig
Ranko Stojić je strnil misli po koncu prestopnega roka. Spregovoril je o zanimanju za Andraža Šporarja in omenil tudi nekdanjega športnega direktorja Olimpije Mileta Aćimovića.

Poletni prestopni rok je bil v Ljubljani pester kot že dolgo ne. Milan Mandarić in Ranko Stojić sta ob prihodu v slovensko prestolnico visoko zavihala rokave in se lotila sestavljanja ekipe, ki že zdaj – po zgolj nekaj mesecih – kaže obrise zelo resne in kvalitetne zasedbe.

Tudi ponedeljkov zaključek poletnega trgovanja je bil za Olimpijo precej zanimiv. Trije nogometaši so odšli (Marko Vukčević v Vojvodino, Enis Đurković v Celje, Josip Golubar pa je dobil proste roke), prišel je Lucas Ontivero. Ob tem je zanimivo, da je Ranko Stojić nedolgo tega v pogovoru za naš časnik mladega Argentinca iz Galatasaraya bolj ali manj dokončno prečrtal. Zato nas je seveda zanimalo, zakaj je prišlo do preobrata in bo 20-letnik vseeno igral v zeleno-belem dresu.

"Stvari so se spremenile predvsem zaradi odnosa igralca," je uvodoma pojasnil generalni direktor zeleno-belih in nadaljeval: "Že ko se je Lucas prvič priključil naši zasedbi, smo v njem prepoznali zelo nadarjenega nogometaša, ki premore ogromen potencial. Toda hkrati smo bili zaskrbljeni zaradi njegove skromne telesne pripravljenosti. In smo se umaknili, sprejeli smo odločitev, da do prestopa ne bo prišlo. Toda Ontivero si je res želel k nam. Želel je postati član Olimpije, želel se je preseliti v Ljubljano. Vztrajal je in nas na koncu prepričal. Pa tudi v finančnem smislu s tem poslom ne tvegamo veliko. Dobili smo ga za štiri mesece, v tem času bomo videli, kako in kaj. Imamo možnost odkupa, a kakopak bomo previdni. Časa za to, da se prepričamo, ali je pravi za nas ali ne, imamo zdaj več kot dovolj."

KLUBI SO SPRAŠEVALI
Ontivero je torej prišel, Blessing Eleke pač ne. Iz zanesljivega vira smo izvedeli, da so zmaji tik pred zdajci naredili še zadnji poskus za to, da bi mladega Nigerijca pripeljali medse, toda Stojić pravi, da to ne drži.

"Morda bomo nekoč resno zainteresirani zanj. Ampak šele tedaj, ko bo Andraž Šporar odšel drugam. Dokler ga imamo, pa nas nakup novega centralnega napadalca ne zanima," pravi nekdanji jugoslovanski reprezentančni vratar. "Čeprav je Eleke brez kančka dvoma odličen nogometaš – to ne nazadnje dokazuje iz kroga v krog –, je hkrati res, da tudi Šporar postaja iz tedna v teden 'močnejši' napadalec. Že zdaj je zelo dober, a bo še boljši. Zakaj? Zato ker premore pravo miselnost. Ker je na treningih zagnan, ker želi napredovati. In ker ima neverjeten strel. Dejansko ima vse, kar imajo najmodernejši napadalci v Evropi. Skratka – Eleke bo morda nekoč možnost za nas. Ampak zdaj ni tako," je poudaril Stojić, ki je hkrati razkril zanimivost – tuji klubi so se tudi v zadnjih dneh prestopnega roka smukali okoli Šporarja: "Obstajalo je določeno zanimanje, klubi so nas spraševali zanj. Toda vsem smo odgovorili, da bo najbolje, če bomo pogovore nadaljevali čez nekaj mesecev. Andraž se je s tem strinjal, pri Olimpiji je zadovoljen. Na dušo sem mu položil, naj le vztraja v takšnem slogu. Če bo, potem bo vse super. Potem bomo čez čas vsi več kot zadovoljni."

sporar ap
Arsen Perić


DOBRA ZA VSAKEGA
Kot rečeno, prestopni rok je končan, Stojić je s kadrovanjem zadovoljen. Veseli pa ga še nekaj – dejstvo, da na začetku sezone ne izstopajo le novinci, ampak tudi številni nogometaši, ki so že dlje časa člani Olimpije.

"Ponosen sem. Imamo super fante," ne skriva Stojić: "In to ne velja le za novince, za praktično vse. Le poglejte, kako je Aleksander Šeliga branil na zadnji tekmi. In kako že nekaj časa igra Darijan Matić, čeprav je bil prav zaradi mojih izjav pod silnim pritiskom. Morda najbolj med vsemi. O Šporarju sem že povedal vse, za praktično vsakega bi lahko našel dobro besedo. Za novince, za starejše, za mlade. Vsi so super. Imamo super zasedbo. Veseli pa me še nekaj – da so se ob našem prihodu v Olimpijo vsi odzvali pozitivno. Upali smo, da bo tako, a bili smo previdni. Ob takšnih spremembah je vedno veliko negotovosti, kaj se bo zgodilo. Toda naši nogometaši so pokazali, da so pravi. V vseh pogledih. So pravi ljudje in pravi športniki.

V "stari" Olimpiji torej le ni bilo vse tako slabo, kot se je zdelo na prvi pogled. Oziroma za slabe rezultate ni bila v prvi vrsti kriva ekipa, prej kdo drug … "Nočem kritizirati dela predhodnikov. Bilo je, kar je bilo. Zato bom raje nekoga pohvalil – Milenka Aćimovića. Morda se bo glede na rezultate iz preteklosti to slišalo paradoksalno, ampak dejstvo je, da nam je Aćimović pustil osem, devet zelo dobrih nogometašev. Vse drugo je bilo le vprašanje motivacije, dela, zagnanosti in sistema igre. In predvsem s spremembo sistema igre smo veliko pridobili. Zdaj imamo dober kader," je prepričan Stojić. 

843-3-3 acimovic gw
Grega Wernig


PREVISOKE ZMAGE
Optimizem je torej na visoki ravni, kaj pa evforija? Ali jo morda že čuti tudi generalni direktor edinega ljubljanskega prvoligaša? "Ah, ne, nikakor ne! Čeprav je prijetno spremljati igre in čeprav se seveda ne pritožujem zaradi zadnjih rezultatov, moram nekaj vseeno iskreno priznati: raje bi videl, če naše zmage ne bi bile tako zelo prepričljive," je z zanimivim razmišljanjem postregel Stojić: "S tako prepričljivimi zmagami se ustvarja lažen vtis o naši moči. Ne, nismo še tako suvereni, res pa je, da nam je šlo na zadnjih tekmah marsikaj na roko. Ampak vseeno bi raje videl, da bi zmagovali z manjšo razliko. Morda se sliši nesmiselno, toda dejstvo je pač, da nas čaka še veliko dela. Hkrati pa bodo zdaj nasprotniki na nas še toliko bolj pripravljeni. Pa tudi igralce moramo ves čas miriti, da ne poletijo med oblake (smeh). Toda ne bodo, zagotovo ne."

Članki iz rubrike