evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 02.09.2015 21:44:36

V Ljudskem vrtu darovali 77.400 mililitrov krvi

Drago Wernig - TAKA
V torek so odprli še drugo in hkrati največjo klubsko trgovino na sončni strani Alp, v sredo so bili prvaki vnovič človekoljubni.

V navezi s svojimi navijači, ki so se v velikem številu odzvali na zdaj že tradicionalno krvodajalsko akcijo, ki jo vijoličasti pripravljajo ob sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor. Tokrat so četrtič prispevali delež k zbiranju življenjske tekočine, ki jo v zdravstvenih ustanovah vedno potrebujejo, letošnji projekt je bil najuspešnejši doslej. Lani je bilo 140 udeležencev, 115 odvzemov in zbranih 51.750 mililitrov krvi, sreda je bila rekordna. Bilo je 245 sprejemov, 172 odvzemov in 77.400 mililitrov krvi.
"Odziv, potek, organizacija, vse je bilo na visoki ravni. Akcija je bila dobrodošla, imela bo velik pomen. Čez poletje namreč zaloge padejo, vendar jih uspevamo s takšnimi akcijami dopolniti. NK Maribor vedno pripravi dobro akcijo in velja pohvaliti odgovorne za nov uspešen projekt," je po akciji pod Kalvarijo pojasnila dr. Boža Majcen Vivod.
Darovalce so v imenu kluba prišli med akcijo pozdravit in se jim zahvalit za udeležbo trener Krunoslav Jurčić, kapetan Marcos Tavares in Petar Stojanović.

Galerija

Članki iz rubrike