Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.08.2015 19:17:22

Nemški pridih pri Rudarju

Drago Wernig - TAKA
Velenjčani so v dvoboju z vijoličastimi nadaljevali niz tekem brez poraza. Na zadnjih štirih preizkušnjah so enkrat zmagali in trikrat remizirali, a največji uspeh gotovo predstavlja vrnitev gledalcev na stadion Ob jezeru.

Velenjčani so v dvoboju z vijoličastimi nadaljevali niz tekem brez poraza. Na zadnjih štirih preizkušnjah so enkrat zmagali in trikrat remizirali, a največji uspeh gotovo predstavlja vrnitev gledalcev na stadion Ob jezeru. 

Lahko bi osvojili ves izkupiček, a tudi ostali praznih rok, zato je po remiju s prvaki v velenjskem taboru prevladovalo zadovoljstvo. "Delitev točk je na koncu najbolj pravična," pravi trener Jernej Javornik, a knapi so prepričani, da bodo v prihodnje še uspešnejši. "Kakovostna raven igre se stopnjuje, zato skrbi za nove zmage ni," zagotavlja Klemen Bolha, ki postaja vse pomembnejši člen zasedbe, ki jo je v zahtevnih razmerah sestavljal športni direktor Spasoje Bulajić.

ZMAGE OB IGRIŠČU
Namen je dosegel, Rudar je konkurenčen, toda nekdanji reprezentančni branilec ni zgolj v naslanjaču. Veliko je tudi na igrišču, pravzaprav je v dvojni vlogi, še vedno je tudi član strokovnega vodstva. Pred dvobojem z moštvom iz štajerske prestolnice je denimo pomagal pri ogrevanju Ivana Knezovića in soigralcev, opravlja torej dvojno vlogo.

005-8-knezovic dw
Drago Wernig - TAKA

"Skušam pomagati, še zlasti v tem prehodnem obdobju. Pomočnik trenerja je Ramiz Smajlović, toda z Jernejem Javornikom sva sodelovala kar nekaj časa, odlično se poznava ter dopolnjujeva in vsi skupaj smo sklenili dogovor oziroma se strinjali s tem, da priskočim na pomoč, ko je le mogoče. Upal sem, da bom več na igrišču, toda obveznosti je preprosto toliko, da zmanjkuje časa," je pojasnil Spasoje Bulajić, ki ima gotovo dovolj razlogov za zadovoljstvo, prav tako kot seveda predsednik Mitja Kamenik.

A nikakor le zato, ker so knapi po slabem začetku prvenstva naposled začeli nabirati točke. To je kakopak nadvse pomembno, toda hkrati je prav tako nadvse pomembno, da se marsikaj dobrega dogaja tudi ob igrišču. Gledalcev na stadionu Ob jezeru je iz tedna v teden več, proti Mariborčanom se jih je zbralo dobrih 2500, kar je posledica raznoraznih akcij klubskega vodstva v prizadevanjih po čim večji prepoznavnosti in približevanju kluba Velenjčanom. S tem namenom se je bržčas zgodila tudi zamenjava klubskih barv, Rudar se je s tradicionalno zeleno-črno barvno kombinacijo vrnil h koreninam.

PODPISAL PISMO O NAMERI
"Menim, da smo v kratkem času naredili precej dobrih stvari, vse skupaj zdaj seveda nameravamo nadgrajevati," je povedal Spasoje Bulajić in poudaril: "Ni nam vseeno, kaj bo z Rudarjem danes, še bolj nas zanima, kaj bo jutri in pojutrišnjem." 

In medtem je športnemu direktorju uspelo nekaj, kar bo dolgoročno gotovo pozitivno vplivalo na delovanje kluba. "Lahko razkrijem, da smo v klub privabili nemškega partnerja, s katerim bomo sodelovali na področju organizacijske, kadrovske, strokovne in tudi finančne podpore. Pismo o nameri je že podpisano, v prihodnjih dneh bo sledil še podpis pogodbe. Gre za sodelovanje, v katerem iščemo skupne interese za nadaljnji razvoj kluba, članske ekipe in vseh mlajših selekcij, ki jim bomo posvetili prav posebno pozornost," je pojasnil Spasoje Bulajić.

Članki iz rubrike